reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečená ryba s provensálskými bylinkami

Pečená ryba s provensálskými bylinkami

Recept na pečenou celou rybu. Kombinace provensálského koření, česneku a panenského oleje je skvělá. Když jsem rybu pekla, vonělo to až ven.


  • 4,7

    186×

    4,6 186
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Rybu do 2 kg velkou (tolstolobika, amura apod.) vykucháme, očistíme, omyjeme a dáme přes noc marinovat do osoleného mléka smíchaným s prolisovaným i sušeným česnekem.

Druhý den rybu ubrouskem osušíme, můžeme ji šikmo do kůže udělat pár zářezů, abychom tam mohli vetřít bylinky s česnekem a olejem. Uvnitř i na povrchu pokapeme rybu citronem, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením. Do ryby vložíme hrstku nakrájeného pórku, lístečky šalvěje, snítku rozmarýnu a plátky česneku. Připravenou rybu zakápneme olivovým olejem a na povrchu ho potřeme utřeným česnekem.

Rybu položíme do pekáče, můžeme trošku podlít zeleninovým vývarem a pokapeme olivovým olejem. Pokud chceme, můžeme si smíchat olej s provensálským kořením a prolisovaným česnekem, směsí rybu potřít a potírat ji i během pečení. Rybu upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

Pečenou rybu s provensálskými bylinkami podáváme se šťouchanými brambory, ale je moc dobrá i s bagetkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená ryba s provensálskými bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.