reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečená ryba s provensálskými bylinkami

Pečená ryba s provensálskými bylinkami

Recept na pečenou celou rybu. Kombinace provensálského koření, česneku a panenského oleje je skvělá. Když jsem rybu pekla, vonělo to až ven.


  • 4,7

    186×

    4,6 186
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 790 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Postup přípravy

Rybu do 2 kg velkou (tolstolobika, amura apod.) vykucháme, očistíme, omyjeme a dáme přes noc marinovat do osoleného mléka smíchaným s prolisovaným i sušeným česnekem.

Druhý den rybu ubrouskem osušíme, můžeme ji šikmo do kůže udělat pár zářezů, abychom tam mohli vetřít bylinky s česnekem a olejem. Uvnitř i na povrchu pokapeme rybu citronem, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením. Do ryby vložíme hrstku nakrájeného pórku, lístečky šalvěje, snítku rozmarýnu a plátky česneku. Připravenou rybu zakápneme olivovým olejem a na povrchu ho potřeme utřeným česnekem.

Rybu položíme do pekáče, můžeme trošku podlít zeleninovým vývarem a pokapeme olivovým olejem. Pokud chceme, můžeme si smíchat olej s provensálským kořením a prolisovaným česnekem, směsí rybu potřít a potírat ji i během pečení. Rybu upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

Pečenou rybu s provensálskými bylinkami podáváme se šťouchanými brambory, ale je moc dobrá i s bagetkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená ryba s provensálskými bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.