reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pečená roštěná v bramborách

Recept na chutný pokrm z jednoho pekáčku.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Plátky roštěné očistíme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a rozklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na stejně silná kolečka jako brambory. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu necháme v mrazáku ztuhnout a potom ji nastrouháme nahrubo.

Maso zprudka opečeme z obou stran na oleji a odložíme stranou. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme jednou vrstvou brambor, na které poklademe opečené maso. Roštěnky poklademe částí nastrouhaného špeku, žampiony a cibulí. Vrstvy zopakujeme tak, že poslední vrstvu tvoří plátky brambor. Vše přelijeme výpekem z masa promíchaným s vínem a vývarem.

Roštěnou v bramborách pečeme při 200 °C minimálně 1 hodinu, dokud maso nebude zcela měkké a veškerá tekutina se neodpaří.

Pečenou roštěnou v bramborách podáváme ozdobenou jarní cibulkou. Vhodnou přílohou je čerstvá nebo sterilovaná zelenina.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená roštěná v bramborách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.