reklama
hledat uživatel
       

Pečená pražma

Recept na pečenou pražmu modravou. Ryba v této úpravě je šťavnatá a příjemně ochucená.


  • 4,2

    42×

    4,2 42
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ryby necháme rozmrazit. Potom je očistíme, omyjeme a osušíme. Troubu necháme předehřát na 200 °C.

Mezitím si připravíme zálivku. Zakysanou smetanu promícháme s olejem, vývarem, hořčicí, tymiánem a drceným kmínem.

Celé ryby i dutinu břišní ochutíme solí a mletým pepřem. Ryby vložíme do pekáčku vymazaného máslem, přelijeme zálivkou a pečeme v horké troubě dorůžova. To trvá přibližně 20 - 25 minut.

Upečenou rybu rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou. Pečená pražma nejlépe chutná s vařeným nebo pečeným bramborem a čerstvou zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená pražma

    Celkový počet komentářů: 3
    • Tomas
      Tomas

      Excelentní

      Výborný recept, děláváme pravidelně a všem moc chutná - i dětem.

      PS: Omáčka je výborná. Komu nechutná, tak by měl vybírat kvalitnější potraviny a držet se přesněji návodu - udělá to hodně.

      11.07.2018 13:00:14

    • Júlia
      Júlia

      Komentář k receptu Pečená pražma

      odporna omacka

      17.01.2017 19:57:44

    • domaak
      domaak

      Výborné se strouhaným parmazánem na povrchu. Jako přílohu lze kromě brambor doporučit i poloviny rajčat sypané bylinkami a také parmazánem, posolené a pokapané olivovým olejem.

      30.09.2012 20:10:10


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pečená pražma

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.