reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená pražma plněná lilky

Recept na skvělou rybu plněnou lilky a pečenou s rajčaty, trochu podle časopisu.


  • 5,0

    5 1
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pražmy podle potřeby očistíme. Plochým nožem je zevnitř nebo zvenku nařízneme podél páteře a tu pak opatrně vyjmeme. Získáme vlastně filety v celku, které drží pomocí hlavy a páteře. Lilek a rajčata omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na 12 koleček.

Lilek nakrájíme na 6 - 8 koleček silných 5 - 7 mm. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je osmažíme v oleji. Na papírové utěrce je necháme odsát přebytečný tuk. Pak kolečka osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Pražmu důkladně osolíme a opepříme. Do každé pražmy dáme 3 - 4 kolečka lilku. Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvoříme ze 3 koleček rajčat lůžko. Na rajčatové lůžko položíme pražmy a opět je zakryjeme rajčaty. Nakonec pražmy plněné lilkem pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Podle potřeby je pečeme 15 - 20 minut.

Pečenou pražmu plněnou lilky servírujeme třeba s brambory pečenými v troubě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená pražma plněná lilky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.