reklama
hledat uživatel
       

Pečená povidla

Recept na povidla připravená v troubě.


  • 4,7

    18×

    4,7 18

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do velkého pekáče si vypeckujte švestky, aby byl pekáč plný. Troubu předehřejeme na 100 °C.

Ke švestkám přidáme 3/4 sklenky octa, 1/2kg cukru krystal a štamprli vody podle potřeby. Vše opatrně zamícháme. Švestky v pekáči vložíme do trouby a pečeme 2 - 3 hodiny podle požadované hustoty. Jednou do hodiny je můžeme promíchat. Zda jsou povidla hotová poznáme, že směs zhoustne. Pak pekáč vyjmeme z trouby, vlijeme rum, promícháme a ještě horkými povidly naplníme šroubovací sklenice.

Pečená povidla ve sklenicích otočíme víčkem dolů, dáme na ručník a necháme vychladnout do druhého dne.

Pečená povidla jsou výborná a nedají tolik práce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená povidla

    Celkový počet komentářů: 6
    • HanaK
      HanaK

      I já mám raději povidla s kousky. Peču přes noc, ráno jsou hotová, plním do skleniček, které potom jen obrátím dnem vzhůru. Nepřidávám nic. Když jsou švestky zralé, jsou, alespoň pro mě, tato povidla dostatečně sladká - ale to už si každý vyzkouší a ochutí podle svého. Povidla pečená v troubě jsou skvělý recept.

      02.08.2017 20:22:25

    • Zdena
      Zdena

      pečená povidla

      3kg švestek pomleté na strojku nebo rozmixované do většího pokáče,1deci octa, zamíchat, nechat přes noc.Druhý den přidat l kg cukru nebo iméně podle sladkosti švestek,dobře zamíchat ,péct v troubě pomalu na 80 stup.nejméně 8 hodin nemíchat.po uplynutí této doby zkusit jestli jsou švestky uvnitř tmavé.,pokud jsou červené, vařit ještě dál.ˇZádné přísady nepřidávám. Dobře uzavřené vydrží i 3 roky.

      02.08.2017 16:10:36

    • Renata
      Renata

      Mňam povidla

      I já přidám svou zkušenost, vařím povidla už asi 30 let, začínala jsem vařená bez míchání a skončila jsem u pečených. Vždy jsem snižovala dávku octa, neboť jsem zjistila, že mě po nich pálí žáha. Už v loni jsem je pekla bez octu a byla výborná a letos už peču asi 5 dávku a také bez octu a jelikož jsem diabetik, tak jsem to zkusila i bez cukru a mužu všem doporučit, přidám jen skořici a na závěr trochu rumu, nepřipalují se vůbec a ani je nepromíchávám, jen po dopečení je ponorným šlehačem rozmixuji a jelikož zesvětlají, tak je dám na deset minut do titanového hrnce a povařím, jsou černá jako kominík a výborná.

      30.08.2011 11:07:58


      • Slávka
        Slávka

        Re: Mňam povidla

        Váš recept mě zaujal hlavně, že manžel je diabetik a jinak problém s octem je stejný. Můžete mi do emailu poslat přesný recept. Myslím si, že je super. Děkuji Slávka

        05.09.2018 15:45:42

    • Jiřina
      Jiřina

      pečená povidla

      Ano já dávám švestky měkké tím pádem je to dříve i pečené a měkké.. je pravda co píšeš že se nestojí u plotny a nemíchá stále..i dobře jsi udělala že sis je podle sebe udělala,no já mám radši kousky v povidlech..ale na tom tolik nezáleží hlavní je že povidla se povedly.. a děkuji za komentář..

      27.08.2011 11:21:03

    • Oginka
      Oginka

      Pekla jsem v troubě 5hod. Ty 3hod byly málo, ale pokud jsou švestky už hodně měkké tak to nejspíš stačí. Z trouby jsem komplet celý obsah vzala ještě přes pasírovač, to byl mžik a pak až lila do sklenic. Líbí se mi, že v troubě švestky hezky změknou, pustí šťávu a já můžu mezitím dělat něco jiného. Nemusím stát u plotny a míchat.

      26.08.2011 10:02:21

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pečená povidla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.