reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená nádivka s kuřecími játry

Jde o velmi chutný a nenáročný recept na nádivku s kuřecími játry, která se podává samostatně a také jako chutná příloha k pečené drůbeži.


  • 2,5

    13×

    2,5 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Včerejší žemle namočíme na 15 minut do studené vody, ne déle, není cílem žemle rozmočit na kaši. Potom žemle pořádně vymačkáme od vody a dáme do mísy. Zatím, co jsou žemle namočené, omyjeme petrželovou nať a posekáme nadrobno. Očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostky.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a směs necháme úplně vychladnout. K vymačkaným žemlím přidáme vejce, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Ostrým nožem naškrábeme kuřecí játra na jemno, blánu a cévní stopku vyhodíme. K žemlím přidáme vychladlou směs orestované cibule s petrželovou natí a naškrábaná játra. Všechno spolu pořádně promícháme a zahustíme strouhankou na tvárnou hmotu.

Pekáč vylijeme tenkou vrstvou oleje, rovnoměrně rozetřeme nádivku po celém pekáči, povrch polijeme tenkou vrstvou oleje, vložíme péct odkryté do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut, až se na povrchu vytvoří pěkná červenohnědá kůrka. Upečenou nádivku vybereme, necháme trochu vychladnout a pokrájíme na obdélníky, čtverce, případně jiné tvary.

Pečenou nádivku s kuřecími játry podáváme jako samostatné hlavní jídlo s jemným zeleným salátem nebo jako chutnou přílohu k pečené drůbeži. Pečená nádivka výborně chutná za tepla i za studena. Je to velmi chutné, nenáročné a laciné jídlo téměř bez práce, které zvládne i začátečník.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená nádivka s kuřecími játry

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.