reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

Vyzkoušejte recept na špikovaná krůtí stehna pečená na rozmarýnu s česnekem, cibulí a karotkou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


  • 4,7

    92×

    4,6 92
  • 2 h 40 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Cibuli očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Krůtí stehna i s kůží omyjeme a osušíme. Pod kůži stehen ze všech stran vtlačíme nakrájenou slaninu.

Dno pekáče poklademe nakrájenou cibulí, na ni položíme krůtí stehna, která proložíme větvičkami rozmarýnu a stroužky česneku.

Vše zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme při 175 - 180 °C přibližně 3 hodiny. Asi 20 minut před dopečením k masu přidáme celé očištěné karotky a zakryté dopečeme. Přestože bylo maso po celou dobu pečení zakryté bude mít růžovou kůrku, bude odpadat od kosti, ale zůstane šťavnaté. Upečená stehna a karotku vyjmeme, maso vykostíme a uchováme na teple.

Odstraníme větvičky rozmarýnu a výpek s cibulí a česnekem necháme vysmahnout. Pak vše zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, krátce povaříme a rozmixujeme dohladka.

Pečená krůtí stehna na rozmarýnu nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme karotkou a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

    Celkový počet komentářů: 13
    • andrea
      andrea

      krůtí stehna

      Ahoj právě peču na zítra tak uvidím zatím za 1.

      30.03.2018 23:01:45

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

      Dnes vyzkouseno a vyborny.

      01.03.2017 18:22:18

    • josef
      josef

      Nemá to chybu

      Jak jsem nadepsal.Nemá to chybu. Já ještě maličko vylepšuji výpek kapkou smetany nakonec.

      01.12.2016 10:46:25


    • Vladimír
      Vladimír

      Komentář k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

      Jednoduché a praktické, jen je třeba ke konci pečení nezapomenout podlévat jako já. Maso jsem zachránil, ale z výpeku nebylo nic :-( .

      13.11.2015 15:29:38

    • sedmula
      sedmula

      Komentář k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

      výborné :) díky

      21.12.2014 14:41:39

    • andrea
      andrea

      Doporučuji

      Velmi jedonuducgý recept, ynikajíácí výsledek.

      Čerstvý rozmarýn jsem neměla, takže jsem nahradil sušeným, jinak jsem se víceméně držela postupu, měla jsem i krůtí křídla, upekla jsem vše najdnou,k tomu opečené brambory, mňamka!

      05.01.2014 21:21:56

    • andrea
      andrea

      Doporučuji

      Velmi jednoduchý recept, velmi dobrý výsledek, moc doporučuji :-)

      05.01.2014 21:20:00

    • Petr
      Petr

      Jedno stehno horní a z toho 4 porce :-). Ty kusy cibule a česneku nechat větší, oni se dost smrsknou a rozpečou do měkka. Dal jsem sušený rozmarýn (cca lžičku) a OK, pekl jsem necelé 2 hodiny při 180 °C přiklopené a maso odpadalo. Kolem jsem dal ještě libovou slaninu a kousky másla a super. Ani netřeba mouku, na brambory to je dobré i tak, podlívat velmi málo, to maso dost šťávy pustilo a tak lépe spíše pak přidat, než odlévat, jako já. Ten rozmarým mi přijde do sladka a tak té mrkve dám příště méněji a více brambor. Ale vážení, recept je to SUPER!!! Moje premiéra a jsem skoro v ráji!! :-))

      05.08.2013 11:55:11

    • didi
      didi

      Vynikající,jen jsem musela péct na vyšší stupně,každá trouba peče jinak:-)příště bych si to dovedla představit i se špenátem a br.knedlíčkem.

      03.02.2013 19:03:59

    • Pastucha
      Pastucha

      Nezvyklé a dobré

      Chutnalo nám i dětem. Dnes jsem vařila k obědu, podlila jsem menším množstvím vína a vývarem. Mrkvička byla upečena jen tak napůl, ale nevadilo, omáčka vyšla velmi silná, takže jsem trochu přiředila, jako přílohu jsme měli bylinkový knedlík a shodli se, že to byla dobrá volba :-) Určitě se k tomuto receptu zase vrátím.

      09.12.2012 12:31:24

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.