reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

Vyzkoušejte recept na špikovaná krůtí stehna pečená na rozmarýnu s česnekem, cibulí a karotkou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


  • 4,6

    100×

    4,6 100
  • 2 h 40 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Krůtí stehna i s kůží omyjeme a osušíme. Pod kůži stehen ze všech stran vtlačíme nakrájenou slaninu.

Dno pekáče poklademe nakrájenou cibulí, na ni položíme krůtí stehna, která proložíme větvičkami rozmarýnu a stroužky česneku.

Vše zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme při 175 - 180 °C přibližně 3 hodiny. Asi 20 minut před dopečením k masu přidáme celé očištěné karotky a zakryté dopečeme. Přestože bylo maso po celou dobu pečení zakryté bude mít růžovou kůrku, bude odpadat od kosti, ale zůstane šťavnaté. Upečená stehna a karotku vyjmeme, maso vykostíme a uchováme na teple.

Odstraníme větvičky rozmarýnu a výpek s cibulí a česnekem necháme vysmahnout. Pak vše zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, krátce povaříme a rozmixujeme dohladka.

Pečená krůtí stehna na rozmarýnu nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme karotkou a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

    Celkový počet komentářů: 13
    • andrea
      andrea

      krůtí stehna

      Ahoj právě peču na zítra tak uvidím zatím za 1.

      30.03.2018 23:01:45

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

      Dnes vyzkouseno a vyborny.

      01.03.2017 18:22:18

    • josef
      josef

      Nemá to chybu

      Jak jsem nadepsal.Nemá to chybu. Já ještě maličko vylepšuji výpek kapkou smetany nakonec.

      01.12.2016 10:46:25


    • Vladimír
      Vladimír

      Komentář k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

      Jednoduché a praktické, jen je třeba ke konci pečení nezapomenout podlévat jako já. Maso jsem zachránil, ale z výpeku nebylo nic :-( .

      13.11.2015 15:29:38

    • sedmula
      sedmula

      Komentář k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

      výborné :) díky

      21.12.2014 14:41:39

    • andrea
      andrea

      Doporučuji

      Velmi jedonuducgý recept, ynikajíácí výsledek.

      Čerstvý rozmarýn jsem neměla, takže jsem nahradil sušeným, jinak jsem se víceméně držela postupu, měla jsem i krůtí křídla, upekla jsem vše najdnou,k tomu opečené brambory, mňamka!

      05.01.2014 21:21:56

    • andrea
      andrea

      Doporučuji

      Velmi jednoduchý recept, velmi dobrý výsledek, moc doporučuji :-)

      05.01.2014 21:20:00

    • Petr
      Petr

      Jedno stehno horní a z toho 4 porce :-). Ty kusy cibule a česneku nechat větší, oni se dost smrsknou a rozpečou do měkka. Dal jsem sušený rozmarýn (cca lžičku) a OK, pekl jsem necelé 2 hodiny při 180 °C přiklopené a maso odpadalo. Kolem jsem dal ještě libovou slaninu a kousky másla a super. Ani netřeba mouku, na brambory to je dobré i tak, podlívat velmi málo, to maso dost šťávy pustilo a tak lépe spíše pak přidat, než odlévat, jako já. Ten rozmarým mi přijde do sladka a tak té mrkve dám příště méněji a více brambor. Ale vážení, recept je to SUPER!!! Moje premiéra a jsem skoro v ráji!! :-))

      05.08.2013 11:55:11

    • didi
      didi

      Vynikající,jen jsem musela péct na vyšší stupně,každá trouba peče jinak:-)příště bych si to dovedla představit i se špenátem a br.knedlíčkem.

      03.02.2013 19:03:59

    • Pastucha
      Pastucha

      Nezvyklé a dobré

      Chutnalo nám i dětem. Dnes jsem vařila k obědu, podlila jsem menším množstvím vína a vývarem. Mrkvička byla upečena jen tak napůl, ale nevadilo, omáčka vyšla velmi silná, takže jsem trochu přiředila, jako přílohu jsme měli bylinkový knedlík a shodli se, že to byla dobrá volba :-) Určitě se k tomuto receptu zase vrátím.

      09.12.2012 12:31:24


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.