reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená krůta na zázvoru

Recept na pečenou krůtu se zázvorem a jablky.


  • 3,0

    1 440×

    2,9 1440
  • 2 h 30 min

Postup přípravy

Krůtu na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným oloupaným zázvorem. Do břišní dutiny vložíme čtvrtky oloupaných jablek bez jádřinců. Povrch krůty důkladně potřeme olejem.

Krůtu nejdřív v předehřáté troubě zprudka zapečeme, pak teplotu snížíme, podlijeme ji vodou a asi hodinu pod pokličkou za občasného podlévání zvolna dusíme. Potom pokličku odstraníme a krůtu pečeme volně dozlatova asi hodinu podle velikosti, nezapomínáme ji občas přelévat vypečenou šťávou a podlévat.

Hotovou krůtu vyjmeme, jablka vložíme do přírodní šťávy a promícháme. Šťávu prolisujeme, dochutíme bílým vínem a chvíli povaříme.

Krůtu po krátkém odležení naporcujeme a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jako příloha jsou vhodné bramborové krokety, hranolky nebo dušená rýže.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená krůta na zázvoru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.