Pečená krkovička

1 h 15 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 118234x
Výborná krkovička se snadnou přípravou a zajímavou chutí.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 37 lidí)


Postup přípravy receptu

Krkovičku očistíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy.

Osolíme, přidáme pepř, červenou papriku a tymián. V pekáči smícháme s nasekaným česnekem a nahrubo nakrájenou cibulí a zalijeme směsí rajčatového protlaku a vody (1díl protlaku - 3 díly vody). Pekáč přiklopíme a pečeme na 220 °C asi jednu hodinu, během pečení občas zkontrolujeme případně podlijeme vodou, poté odkryjeme a dopékáme 10 minut na 180 °C.

Pečenou krkovičku podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo pórkem.

autor receptu:

Pečená krkovička

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
113 hlasujících
  • Recept Pečená krkovička - Pečená krkovička

Kuchařky obsahující recept Pečená krkovička

Recept se nachází v 593 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2734 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená krkovička

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Pečená krkovička Sisi 01.04.2016 13:29:57

    Výbornééé :-) já zkombinovala protlak a trochu kečupu.

  • Michaela
    Komentář k receptu Pečená krkovička Michaela 13.11.2015 11:51:46

    Manželovi se dělali boule za ušima :D super ještě určité uvarime.

  • Pečená krkovička 23.09.2015 15:07:59

    Bylo to výborné,dal jsem rajský protlak a přidal jsem pár rajčat nakrájených na hrubo
    super Děkuji.

  • Komentář k receptu Pečená krkovička Lucie 20.09.2015 12:28:36

    Vše připraveno, vloženo do trouby, jsem velmi zvědavá jak to dopadne, ještě stále nevím s čím budu podávat, jestli tu rýži nebo bramborovou kaši...:-D Až se dílo podaří bude ochutnáno, napíši

  • Komentář k receptu Pečená krkovička hladass 08.06.2015 01:09:42

    Jídlo jsem uvařil dle receptu a nemá chybu, se šťouchanými bramborami sklidil v celé rodině obrovské nadšení... K tomuto jídlu se jistě brzy vrátím...

  • Moc dobré Hanka 21.06.2014 14:18:45

    Recept jsem vyzkoušela, protože mi přišel nenáročný. Krkovička se vydařila a chutnata výborně. Můj muž u jídla poznamenal, že to uvaříme znovu! :) Chválil a měli jsme to s rýží. Určitě budeme dělat brzo znovu. Jen malá poznámka - s tymiánem se to musí umět, aby nepřebyl ostatní chutě :) Děkuju za recept! Moc chutné!

  • uvidím marsy 05.02.2014 13:16:19

    Dáno do trouby, tak jsem zvědavá. Rajský protlak jsem též nahradila kečupem.

  • Komentář k receptu Pečená krkovička orr 04.08.2013 19:08:20

    Dobre to bylo!

  • Pochvala 13.01.2013 12:06:42

    Bylo to moc dobré . Rajský protlak (neměla jsem), jsem nahradila kečupem.

  • pochvala Hanka 20.12.2012 10:20:28

    uvařila dle receptu a celé rodině to moc chutnalo, dobrý recept, hned sem si ho uložila

Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pečená krkovička
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Teplo a vlhko zvyšuje aktivitu klíšťat. Víte, jak se jim bránit?

    Teplo a vlhko zvyšuje aktivitu klíšťat. Víte, jak se jim bránit?

    Aktivita klíšťat je v tomto období maximální. Jak moc a čím je vlastně klíště nebezpečné, kdy začíná útočit a co všechno zahrnuje prevence? A víte, proč přisátí klíštěte nebolí? A jak klíště správně vyndat? Vše si řekneme v dnešním článku.

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.




přidat nový recept