reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená krkovička na houbách

Recept na velice chutný oběd z vepřového masa.


  • 3,7

    12×

    3,6 12
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 150 °C. Do pekáče nasypeme povolené houby, které byly zamražené v loňské houbové sezóně, houby můžou být samozřejmě sušené (předem namočené), s čerstvými houbami nemám zkušenost.

Plátky krkovičky posypeme z obou stran dle své chuti (každý má rád maso jinak okořeněné) solí, pepřem a kmínem a položíme na houby. Připravený plech zakryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme do trouby.

Cca po 30 minutách vyndáme pekáč z trouby a krkovičky otočíme, můžeme ochutnat houby a podle potřeby ochutíme solí, pepřem a kmínem. Zakryjeme a dáme zpět do trouby.

Po dalších 30 minutách opět vyndáme plech z trouby a maso s houbami přelijeme polotmavým pivem a dáme tentokrát otevřený pekáč cca na 10 minut zpět dopéct.

Pečená krkovička na houbách nejlépe chutná s bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená krkovička na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.