reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

Výborná česká klasika vhodná k nedělnímu obědu. Vyzkoušejte osvědčený recept.


  • 2,3

    2,3 9
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nadrobno.

Krkovici posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Krkovici položíme na vymaštěný pekáč a zprudka ji zapékáme 10 minut při 200 °C. Poté maso podlijeme vodou a zvolna pečeme 50 minut při 160 °C.

Menší hlávku červeného zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Zelí dáme krátce dusit pod pokličkou. Poloměkké zelí scedíme, zalijeme trochou vody a necháme zavařit. Na sádle si osmahneme cibuli dozlatova, přidáme hladkou mouku osmažíme a vlijeme do zelí. Na mírném ohni a občasného míchání provaříme, dochutíme solí, octem a cukrem.

Na karlovarský knedlík si nakrájíme 3 kusy staršího pečiva, polijeme mlékem, přidáme žloutky, sůl, polohrubou mouku a promícháme. Přidáme nasekanou petržel a vyšlehaný sníh z bílku, který lehce do těsta vmícháme. Odtočíme si potravinovou folii, těsto na ni vyklopíme, svineme, vytvarujeme do válečku a konce stáhneme motouzem. Knedlíky vložíme do vařící vody a vaříme asi 25 - 30 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, folii odstraníme, povrch potřeme sádlem a nakrájíme na kolečka.

Pečenou krkovici s červeným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod nejlépe s dobře vychlazeným pivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.