Snadný recept na víkendový oběd. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti, mohou to být knedlíky, ale i vařené brambory a podušený špenát, hodí se i kysané zelí.
2 stroužky | česnek |
2 ks | cibule |
1 lžička | drcený kmín |
1.3 kg | vepřová krkovice |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar | |
sádlo |
Kus masa z vepřové krkovice v celku a bez kosti očistíme, opepříme a zprudka ze všech stran na sádle opečeme do zlatohněda. Cibuli a česnek oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme opečené maso i s výpekem, přidáme cibuli a česnek, vše osolíme, okmínujeme a podlijeme malým množstvím vývaru. Krkovici na kmínu zakryjeme a pečeme při střední teplotě doměkka. Během pečení krkovici poléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 15 minut před dokončením maso odkryjeme, teplotu zvýšíme na 220 °C a dopečeme dozlatova. Pečenou krkovici na kmínu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem.
Recepty z Krkonoš: Poklady české kuchyně
Dnes si připomeneme mnohdy již zapomenuté tradiční pokrmy z Krkonoš, které stojí za to vyzkoušet.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena