reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená krkovice na kmínu

Snadný recept na víkendový oběd. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti, mohou to být knedlíky, ale i vařené brambory a podušený špenát, hodí se i kysané zelí.


  • 4,4

    47×

    4,4 47
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Kus masa z vepřové krkovice v celku a bez kosti očistíme, opepříme a zprudka ze všech stran na sádle opečeme do zlatohněda. Cibuli a česnek oloupeme a rozkrojíme na poloviny.

Pekáč vymažeme sádlem, vložíme opečené maso i s výpekem, přidáme cibuli a česnek, vše osolíme, okmínujeme a podlijeme malým množstvím vývaru.

Krkovici na kmínu zakryjeme a pečeme při střední teplotě doměkka. Během pečení krkovici poléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 15 minut před dokončením maso odkryjeme, teplotu zvýšíme na 220 °C a dopečeme dozlatova.

Pečenou krkovici na kmínu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená krkovice na kmínu

    Celkový počet komentářů: 5
    • sever
      sever

      Krkovice na kmínu

      Výborný.
      Jen sem přidal špetku muškátového ořechu a hrst sušených hub.
      Mana.

      10.02.2018 12:34:03

    • Denisa
      Denisa

      pečená krkovice na kmínu

      no vynikající.....:)

      22.05.2017 14:53:12

    • Jarka-P
      Jarka-P

      Komentář k receptu Pečená krkovice na kmínu

      Super, jsem ráda že chutnalo. Díky

      19.04.2016 19:26:15


    • majlenn
      majlenn

      Pečená krkovice na kmínu

      zkusila jsem tento recept (do této chvíle jsem vždy krájela na kostičky s bůčkem = vepřo-knedlo-zelo), ale takto upečené v celku je naprostá "bomba". Jen doporučuje předpéct navečer den předem 1 1/2, a v den podání asi 1 1/2 h. Ale výsledek opravdu stojí za to!!

      17.04.2016 11:37:56

      • adam
        adam

        Re: Pečená krkovice na kmínu

        nakrajene maso na kousky neni vepro knedlo zelo, ale vypecky
        knedlozelo se pece v celku, pak se kraji za studena a znovu pece se stavou

        30.04.2019 16:05:33


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pečená krkovice na kmínu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.