Nejdříve si naložíme cibuli na smaženou přílohu. 2 kusy středně velké oloupané cibule nakrájíme na kolečka silná asi 2 - 3 mm, která zalijeme olejem tak, aby cibule byla zcela ponořená. Cibuli necháme asi 3 - 4 hodiny odležet.
Vyšší plátky krkovice asi á 200 g očistíme, osolíme a opepříme. Menší oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Pekáč vymažeme silnější vrstvou sádla, poklademe masem, posypeme kostičkami cibule a kousky celeru. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté zvolna pečeme za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka.
Naloženou cibuli i s olejem přelijeme do velké hluboké pánve a zvolna usmažíme dorůžova. Zlatavou cibulku necháme okapat na papírové utěrce.
Upečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme celerem a přelijeme výpekem. Maso posypeme zlatavou osmaženou cibulkou a podáváme s bramborovou přílohou (knedlíky, bramborová kaše).