reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečená krkovice na celeru se smaženou cibulkou

Pečená krkovice na celeru se smaženou cibulkou

Snadný a chutný recept na přírodní plátky z krkovice s řapíkatým celerem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky


  • 4,5

    26×

    4,5 26
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si naložíme cibuli na smaženou přílohu. 2 kusy středně velké oloupané cibule nakrájíme na kolečka silná asi 2 - 3 mm, která zalijeme olejem tak, aby cibule byla zcela ponořená. Cibuli necháme asi 3 - 4 hodiny odležet.

Vyšší plátky krkovice asi á 200 g očistíme, osolíme a opepříme. Menší oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Pekáč vymažeme silnější vrstvou sádla, poklademe masem, posypeme kostičkami cibule a kousky celeru. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté zvolna pečeme za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka.

Naloženou cibuli i s olejem přelijeme do velké hluboké pánve a zvolna usmažíme dorůžova. Zlatavou cibulku necháme okapat na papírové utěrce.

Upečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme celerem a přelijeme výpekem. Maso posypeme zlatavou osmaženou cibulkou a podáváme s bramborovou přílohou (knedlíky, bramborová kaše).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená krkovice na celeru se smaženou cibulkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Tryskošnek
      Tryskošnek

      Pečená krkovice na celeru....

      Řapíkatý celer milujeme,dělám z něj výbornou polévku.Pečenou krkovici na řapíkatém celeru určitě zkusím,už teď se mi sbíhají sliny.Děkuji za tip.Tryskošnek

      14.01.2014 00:51:10


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečená krkovice na celeru se smaženou cibulkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.