reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pečená kančí žebírka

Recept na kančí (zvěřinová) žebra bez marinády s chutí správné zvěřiny.


  • 3,7

    3,6 3
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Kančí žebra den před pečením naložíme do koření (česnek, sůl, pepř, zvěřinové koření).

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Celer s mrkví očistíme a také nakrájíme na jemno. Zeleninu vložíme do pečící mísy. Na zeleninu položíme naložená žebra a zamícháme je mezi zeleninu. Přidáme sádlo, posypeme kmínem, celým černým pepř a pár kuličkami nového koření. Vše podlijeme trochou vody a zakryjeme alobalem.

Kančí žebírka na zelenině pečeme zhruba hodinu a půl na 160 °C, v průběhu pečení žebra podléváme. Po uplynutí doby pečení odkryjeme alobal a zjistíme, zda jde maso od kosti. Pokud ano, necháme maso odkryté a dopékáme dozlatova při 200 °C.

Pečená kančí žebírka podáváme s přílohou podle chuti, postačí i krajíc čerstvého chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kančí žebírka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.