reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená kančí plec s růžičkovou kapustou

Recept na měkoučké pečené kančí maso s chutí česneku a dušenými kapustičkami se šunkou.


  • 4,3

    12×

    4,3 12
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Kančí plec odblaníme, očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a očištěný česnek na plátky. Celé maso zprudka opečeme na sádle ze všech stran dorůžova a přendáme do pekáče. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem a vše přendáme k masu. Maso podlijeme vývarem, zakryjeme a pečeme asi při 180 °C za občasného přelévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Vypečenou šťávu přecedíme přes síto a zahustíme máslem obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme.

Mezi pečením masa si připravíme růžičkovou kapustičku. Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Kapustičky očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Česnek prolisujeme a šunku nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou bramboru a šunku krátce orestujeme na rozpuštěném másle, pak vmícháme česnek a kapustičky, vše podlijeme vývarem, ochutíme solí a drceným kmínem a zvolna podusíme doměkka.

Pečenou kančí plec rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborový knedlík.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kančí plec s růžičkovou kapustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.