reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená kančí kýta s hořčicí

Recept na chutnou úpravu zvěřiny s chutí hořčice.


  • 4,8

    17×

    4,7 17
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Kančí maso odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a rozetřeme.

Nakrájenou slaninu rozškvaříme, vložíme na ni kančí maso a prudce ho opečeme ze všech stran. Potom přidáme pórky nakrájené na kolečka a oloupaná nakrájená rajčata a podusíme. Maso se zeleninou pak
přendáme na pekáč.

Maso potřeme olejem, v němž jsme rozmíchali rozetřený česnek a lžičku plnotučné hořčice, podlijeme masovým vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě. Maso během pečení potíráme připraveným česnekovo-hořčičným olejem a podle potřeby podléváme vývarem. Upečené maso vyndáme, potřeme hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

Pečenou kančí kýtu s hořčicí podáváme s knedlíkem či bramborem nebo jen s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená kančí kýta s hořčicí

    Celkový počet komentářů: 3
    • Alena
      Alena

      Už vařím podruhé.výborné!!

      18.07.2015 10:26:06

    • Aleš
      Aleš

      Dostali jsme od známých kousek kance, tak jsme vymýšleli, co s tím. Tenhle recept nás zaujal. Šel jsem více méně přesně podle receptu, pouze místo slaniny byl špek, místo vývaru jsem použil trošku vody, kterou jsem před dušením podlil maso a kterou maso při dušení pustilo, použil jsem pouze jeden velký pórek a jako přílohu dal b. kaši. Musím ale říct, že tak skvělé pečené maso jsem snad ještě nejedl. Česnekový "potěr" je výborný, dušeno/pečený pórek s rajčetem nemá chybu, no prostě naprosto skvělé!!! K tomu vychlazená Plzeň a manželčino ocenění za skvělý oběd. Co víc si přát....:-)

      23.11.2014 13:20:10

      • Aleš
        Aleš

        Re: Výborné!

        Snad jen ještě pro doplnění - maso jsem den předem našpikoval, lehce zakapal olejem a nechal den odpočinout. I tak jsem ho pekl o hodinu déle při 180 °C, aby bylo pěkně měkké. Bylo skvěle propečené, uprostřed krásně do růžova.

        23.11.2014 13:24:31



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kančí kýta s hořčicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.