reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená kachní stehna s brambory na cibulce a kmínu

Jde o recept na pečená kachní stehna s měkkým šťavnatým masem a s krásně vypečenou křupavou kůžičkou. Pokrm podáváme s bramborami ve starodávné úpravě.


  • 3,2

    43×

    3,2 43
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Snadný a rychlý dezert: Brownie mug cake krok za krokem

14. 1. 2020

Postup přípravy

Kachní stehna očistíme od chloupků a zbytků peří, omyjeme a osušíme. Kůži na stehnech šikmo nařežeme jen po maso, aby se lehčeji vypekl tuk. Upravená kachní stehna vložíme do pekáčku, pořádně osolíme z každé strany a sůl vmasírujeme do kůže i do masa. Přikryjeme alobalem a odložíme na 24 hodin do chladničky odpočívat, aby se kachní stehna dobře ochutily solí.

V den pečení stehna vybereme z chladničky, necháme volně ohřát na pokojovou teplotu - asi 30 minut. Mezitím vyhřejeme troubu na 220 °C na funkci horní a dolní ohřev. Kachní stehna otočíme v pekáčku kůží dolů a vložíme péct do trouby nepřikrytá. Stehna nepodléváme vodou, protože je nedusíme, ale pečeme. Nepřidáváme ani žádné sádlo, ani olej, ze stehen se uvolní dost tuku, na kterém se upečou.

Kachní stehna pečeme asi 45 - 60 minut, dokud spodní strana s kůží nebude mít pěknou zlatohnědou barvu. Potom pekáč vybereme, stehna obrátíme kůží nahoru, ať se pěkně upeče i maso. Kuřecí stehna vrátíme do trouby, pečeme při teplotě snížené na 190 °C ještě 30 minut, dokud kůžička nebude pěkně do hnědo-červena a krásně vypečená do křupava.

Když zhnědne i strana s masem, odzkoušíme vidličkou, jestli je už maso měkké a potom vyjmeme z trouby. Pokud jsme koupili mladou kachnu, z kůže se vypeče všechen tuk a maso bude dokonale měkké. Pokud to tak není, přikryjeme pekáč na těsno alobalem a pečeme ještě 30 minut.

Během pečení kachních stehen si připravíme velmi chutnou starodávnou přílohu z brambor podle mojí mámy. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě horké brambory oloupeme, dáme do mísy a pokrájíme na malé tenké kousky.

V pánvi rozehřejeme odebrané vypečené kachní sádlo, přidáme celý kmín a na kostky pokrájenou menší cibuli a orestujeme do sklovita. Přidáme uvařené pokrájené brambory, neopékáme je, jen prohřejeme a opatrně je promícháme. Brambory obracíme dřevěnou špachtlí, aby se pěkně obalily směsí a dobře omastily. Brambory nesolíme, kachní sádlo je slané dost. Na talíř nabereme hotové horké brambory, posypeme čerstvě posekanou petrželovou natí, přiložíme upečené kachní stehno a můžeme podávat.

Pečená kachní stehna s brambory na cibulce a kmínu servírujeme se salátem z kyselého zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená kachní stehna s brambory na cibulce a kmínu

    Celkový počet komentářů: 4
    • Helena
      Helena

      Stehynka byla vytecna, mekoucka a stavnata. Nedavala sem cibuli, jen sul a mlety kmin. Vyborneeeee....

      14.09.2019 13:10:16

    • Natalie
      Natalie

      Nejlepší kachní stehna...

      Děkuji za super recept! Dělala jsem kachní stehna poprvé a povedly se na výbornou. Jen jsem jako přílohu zvolila klasiku: knedlík, cibulku (osmahlou na výpeku) a zelíčko. Ale ty brambůrky na kmínu a cibulce také zkusím. Jinak naprosto vynikající! Moc jsem si pochutnala.
      Mějte se moc pěkně,
      Natálie

      30.06.2019 13:01:04

    • Martina
      Martina

      ... a jde to i bez zeli :D

      Kachnu jsem delala prvne a proto jsem zvolila radeji stehna.Recept je perfektni! Jednoduchy,bezvadne popsany.Na posledni pulhodinku jsem k masu prihodila na kostky nakrajenou pulku dyne hokaido,trochu soli,skorici,2 lzice merunkove marmelady a na kousky nakrajene susene merunky.Pekne to nasaklo ten vypek z kachny,pridala jsem trochu masla a s bramborovym knedlikem to byla basta!Tchan je gurman a mlaskal si nad touto kombinaci.

      25.12.2018 17:47:30


    • Ludmila
      Ludmila

      Kuřecí nebo kachní

      Najednou je uprostřed receptu " kuřecí " ...? T
      ak kuřecí nebo kachní? :D

      15.10.2018 18:09:56


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kachní stehna s brambory na cibulce a kmínu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.