reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená kachna v sáčku

Peče se sama 2 hodiny. Recept určitě zvládnete.


  • 4,9

    27×

    4,8 27
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Kachnu očistíme, opláchneme pod studenou vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou.

Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2 x propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Sáček se při pečení mírně nafoukne, takže dáme pekáč kousek dál od stěny trouby. Kachnu v sáčku pečeme asi 90 minut bez starosti při 150 °C, potom sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě 15 - 30 minut.

Pečenou kachnu podáváme se zelím a knedlíkem, tak jak je zvykem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená kachna v sáčku

    Celkový počet komentářů: 5
    • jakeline
      jakeline

      pečící rukáv

      Koupila jsem pečící rukáv za 6kč no nekupte to!

      03.07.2017 14:40:14

    • Hanka.J
      Hanka.J

      Komentář k receptu Pečená kachna v sáčku

      Kachnu v sáčku jsem upekli i se zelím - do sáčku vložili zelí na něj kachnu a nechali péct. Šťáva pod kachnou byla výborná... Hanka

      05.07.2013 11:13:22

    • Václav
      Václav

      My dnes kachnu pečenou v sáčku zkusíme,pro některé kteří zavrhují sáček,jen jedno-když máme na kachnu tak mám i na sáček.Kdybychom nikdy nic nezkusili tak budeme ještě sedět u ohniště.Dobrou chuť všem.Václav

      07.04.2013 07:38:27


    • jiří novák-kuchař již 45.praxe
      jiří novák-kuchař již 45.praxe

      pečená kachna v sáčku

      žádný sáček na pečení,jsou to zbytečně vyhozené peníze,stačí přikrýt druhým penáčkem a je to super.

      31.12.2012 06:46:14

    • jiří novák-kuchař již 45.praxe
      jiří novák-kuchař již 45.praxe

      ybytečně vyhozené peníze za sáček na pečení

      když kachnu přikryjeme druhým pekáčkem tak nám pára také při pečení uniká a nemusíme si jí 1.5 hodiny taktéž až do odkrytí všímat,takže je to naprosto stejně skvělé , ne-li lepší ,než z nějakého sáčku-je to tak,ještě ušetříme za sáček.

      31.12.2012 06:40:15


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kachna v sáčku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.