reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečená kachna s moravským červeným zelím

Pečená kachna s moravským červeným zelím

Recept na vynikající pečenou kachnu s červeným zelím na moravský způsob.


  • 4,7

    143×

    4,6 143
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Studenou vodou opláchnutou kachnu vložíme do nevymazaného pekáče (prsy dolů). Kačenu posypeme solí a kmínem, zakryjeme víkem a pečeme při teplotě 160 °C cca 45 minut.

Když maso zkřehne, kachnu otočíme prsy nahoru a dopékáme za občasného potírání výpekem nejméně dalších 45 minut (už bez víka). Kachnu pečeme pěkně dozlatova. Při pečení kačenu párkrát propíchneme, dosáhneme tak snadněji uvolnění kachního sádla, které během pečení kachny sbíráme do menší nádobky. Kachní sádlo necháme ztuhnout v lednici. Chutná naprosto skvěle s čerstvým chlebem.

Nyní nastává čas na přípravu červeného zelí. Zelí očistíme a nakrouháme, cibulku si nasekáme nadrobno. V hrnci zpěníme cibulku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, okmínujeme, osolíme, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme cca 20 - 30 minut. Poté dušené červené zelí zahustíme jíškou z hladké mouky a sádla. Červené zelí dochutíme octem, cukrem a podle chuti osolíme.

Po upečení kachnu vyndáme z pekáče. Z výpeku na něm ještě sesbíráme přebytečný tuk, zaprášíme hladkou moukou, přidáme hrnek vody, necháme na plotně projít varem a máme skvělou šťávu na podlití při servírování pečené kachny.

Naporcovanou pečenou kachnu s červeným moravským zelím servírujeme s kynutými nebo bramborovými knedlíky politými šťávou z výpeku.

Další skvělé recepty na pečenou kachnu najdete zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

    Celkový počet komentářů: 15
    • rujet
      rujet

      Recept se mi nelíbí

      Není možné upéct dobrou kachnu za 90 minut.

      31.08.2020 09:56:37

    • Svíčkař
      Svíčkař

      Komentář k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

      Záleží na velikosti kachny, ale doporučuji pečení 2x70 minut. Jinak super recept.

      10.02.2019 09:04:56

    • bugy
      bugy

      Komentář k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

      Kachnu je nutné péci déle.

      05.11.2018 08:52:18


    • bugy
      bugy

      Komentář k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

      Krátký čas na pečení kachny.

      05.11.2018 08:50:56

    • Raděnka :-)
      Raděnka :-)

      Komentář k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

      kachna byla po upečení na můj vkus gumová ..mám ráda když se maso rozpadá.. příště zkusím delší čas pečení při nižší teplotě.. dočetla jsem se na netu, že u kachny je důležitý čas pečení.. aby byla kachna pěkně měkká a maso se rozpadalo, je třeba péct při nízké teplotě až 5 hodin

      01.09.2017 22:50:02

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

        doufám,že už jste se naučila péci,ale přece nemohu přesně dodržovat napsaný čas,musím zkusit zda je upečená,pokud není peču déle,ale já také nejsem příznivec pečení kachny třeba celou noc.

        22.04.2019 10:04:54

      • Ljuba
        Ljuba

        Re: Komentář k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

        Já peču 12hod.70x70

        11.01.2020 09:00:25

    • Raděnka :-)
      Raděnka :-)

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      01.09.2017 22:38:00

    • Sapík
      Sapík

      Komentář k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

      Super recept, díky.

      29.12.2016 07:42:35

    • PixWords
      PixWords

      Komentář k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

      To není jídlo, ale extáze.

      27.11.2016 10:11:35


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kachna s moravským červeným zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.