reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená kachna plněná červeným zelím a jablky s bramborovým knedlíkem

Připravila jsem kachní hody - polévku z kachních drobů s játrovými knedlíčky, kachní krk plněný pečenou náplní z kachních jater a pečenou kachnu plněnou červeným zelím a jablkem. Jednotlivé recepty přidám postupně.


  • 3,1

    33×

    3 33
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Kachnu očistíme od chloupků na kůži, vyřežeme žlázu s mazivem, z břicha vybereme tuk, játra a droby. Odřežeme křídla a krk, stáhneme z krku kůži tak, aby zůstala v celku. Všechno omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Dále se věnujeme pouze kachně a ostatní jde zatím do chladničky.

Kůži na prsou kachny a okolo stehen šikmo nařežeme přes tuk jen po maso, aby se během pečení lépe uvolnil tuk. Kachnu pořádně nasolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem, přikryjeme alobalem a odložíme na 24 hodin do chladničky, aby se správně ochutila.

V den D vyndáme kachnu z chladničky asi 1 hodinu před pečením, aby se v pekáči ohřála na pokojovou teplotu. Mezitím si očistíme červenou cibuli, pokrájíme na tenké měsíčky, dáme do mísy, přidáme k ní nakládané červené zelí, cukr krystal, sůl, bobkový list, kmín, celé nové koření a celý černý pepř, ochutíme octem, promícháme, necháme na cedníku dobře odkapat z nálevu.

Jablka omyjeme, slupku ponecháme, odstraníme stopky a jádřince a pokrájíme na čtvrtiny, které dáme dovnitř kachny a ostatní okolo kachny. Jablka výborně ochutí kachní maso. Pekáč přikryjeme alobalem, nepodléváme žádnou vodou. Takto připravenou kachnu vložíme péct do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme pomalu při této teplotě 2 hodiny za občasného přelití výpekem.

Po této době kachnu vybereme, všechno vypečené sádlo slijeme, dovnitř kachny natlačíme odkapané ochucené červené zelí, kolik do se ní vleze. Zbytek zelí vložíme do pekáče vedle kachny. Pekáč opět přikryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme při této teplotě ještě 2 hodiny.

Mezitím si připravíme bramborové knedlíky. Dále si můžeme připravit další kachní pochoutky. Jednotlivé recepty k nim přidám postupně. Připravíme náplň z kachních jater, kterou naplníme kůži z krku. Z té jisté náplně můžeme připravit játrové knedlíčky do polévky, kterou uvaříme z drobů a zeleniny. Polévku scedíme a ve vývaru uvaříme játrové knedlíčky.

Když uplynou další 2 hodiny pečení, během kterých občas přeléváme kachnu výpekem, odstraníme z pekáče alobal, zvýšíme teplotu trouby na 200 °C. Kůži kachny potřeme sladkou smetanou a dopečeme kachnu do pěkné červenohnědé barvy, až kůžička na kachně bude krásně křupavá. Upečenou kachnu vybereme, až přiměřeně přikrytá vychladla,vložíme péct naplněný kachní krk.

Zatím kachnu pokrájíme na porce, bramborové knedlíky nakrájíme na plátky a po polévce nasleduje hlavní chod, na talíř nabereme červené zelí, porce upečené kachny, obložíme pečenými jablky, bramborovými knedlíky, které promastíme trochou chutného výpeku.

Kachna má maso měkké jako máslo, výborně ochucené jablky a zelím s kořením a přímo se rozplývá na jazyku. Na povrchu kachny je krásně vypečená křupavá kůžička. Je to neskutečná lahůdka a celý chod včetně ostatního jsou úžasné kachní hody.

Kachna není právě laciná záležitost a z takové domácí kukuřicí krmené kachny se dají opravdu připravit úžasné kachní hody s minimální námahou pro více osob. Potom je její cena přijatelná, takto ji připravovala moje máma dokonce na svátky a na oslavy, když nás bylo více okolo stolu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kachna plněná červeným zelím a jablky s bramborovým knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.