reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená kachna na kmínu

Osvědčený recept na velmi chutnou pomalu pečenou kachnu na kmínu s jablkem uvnitř.


  • 4,4

    29×

    4,4 29
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

13650 kJ / 3260,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 706 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Očištěnou, omytou, prosolenou a okmínovanou kachnu dáme do suchého pekáče hřbetem nahoru. Do břišní dutiny dáme oloupané jablko a pekáč zakryjeme víkem.

Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme pekáč s kachnou do trouby. V této chvíli stáhneme teplotu na 100 °C a necháme kachnu 2 hodiny svému osudu. Pozor, neotvíráme troubu!

Po dvou hodinách pekáč vyndáme, slijeme všechno sádlo z pekáče do kastrůlku a kachnu otočíme prsy navrch. Pekáč opět zakryjeme víkem a dáme zpátky do trouby. Zvýšíme teplotu na 120 °C a necháme kachnu 2 hodiny pod pokličkou.

Po dvou hodinách sundáme víko, uděláme nožem několik vpichů do tučných části kachny a odkrytou kachnu pečeme do zlatavé kůrky na 150 °C podle trouby, jak peče.

Pečenou kachnu na kmínu, jak ji dělám já, podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená kachna na kmínu

    Celkový počet komentářů: 6
    • Petr Kovařík
      Petr Kovařík

      Slévání sádla...

      Již jsem veliké množství kachen upekl různým způsobem a vždy s úspěchem a s nadšenými ovacemi všech přítomných strávníků..
      Nikdy však jsem neprovedl a ani nevidím jedínný důvod proč, zcela nesmyslně dle tohoto, ale jiných podobných receptů, ,,slévat veškeré sádlo " !...
      Ano, jednou jsem to vyzkoušel...suchost a chuťová nedostatečnost, odebrané sádlo putovalo na konci pečení zpět do pekáče..
      Je to hloupost a pravý gurmán a zkušený kuchař či kuchařka, vždy jen nechápavě a nesouhlasně kroutí hlavou, nad tímto stále se opakujícím nesmyslným klišé!
      Ponechávám sádlo(!)spolu s výpekem, pouze tato kombinace zaručí tu jedinečnou a neopakovatelnou chuť, typicky české, pečené kachny s tím správným sosem ke knedlíkům.
      Ale nakonec, ať si to každý upeče jak chce... proti gustu, žádný dišputát, jak říkají stáří latiníci...�

      14.12.2019 10:03:37

    • Ivča
      Ivča

      Komentář k receptu Pečená kachna na kmínu

      Kachna je opravdu měkoučká, ale prsa byla uplně vysušená. Příště ke konci pečení budu prsa polévat výpekem z pekáče.

      26.09.2019 13:53:05

      • Petr Kovařík
        Petr Kovařík

        Re: Komentář k receptu Pečená kachna na kmínu

        Zdravím! To je přesně to, o čem hovořím ve svém komentáři výše a svým poznatkem to jen potvrzujete.
        Snad se ,,probudí " i ostatní, až zjistí ten nebetyčný rozdíl v chuti a požitku...

        14.12.2019 10:13:34


      • Petr Kovařík
        Petr Kovařík

        Re: Komentář k receptu Pečená kachna na kmínu

        Zdravím! To je přesně to, o čem hovořím ve svém komentáři výše a svým poznatkem to jen potvrzujete.
        Snad se ,,probudí " i ostatní, až zjistí ten nebetyčný rozdíl v chuti a požitku...

        14.12.2019 10:14:04

    • Štěpánka
      Štěpánka

      Vynikající, naprosto

      Skvělý návod,maso křehoučké, výborné. Díky ;-)

      11.10.2018 21:09:42

    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Pečená kachna na kmínu

      Mnam

      20.11.2017 15:52:55


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kachna na kmínu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.