reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pečená kachna na kmínu

Osvědčený recept na velmi chutnou pomalu pečenou kachnu na kmínu s jablkem uvnitř.


  • 4,3

    42×

    4,3 42
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

13650 kJ / 3260,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Očištěnou, omytou, prosolenou a okmínovanou kachnu dáme do suchého pekáče hřbetem nahoru. Do břišní dutiny dáme oloupané jablko a pekáč zakryjeme víkem.

Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme pekáč s kachnou do trouby. V této chvíli stáhneme teplotu na 100 °C a necháme kachnu 2 hodiny svému osudu. Pozor, neotvíráme troubu!

Po dvou hodinách pekáč vyndáme, slijeme všechno sádlo z pekáče do kastrůlku a kachnu otočíme prsy navrch. Pekáč opět zakryjeme víkem a dáme zpátky do trouby. Zvýšíme teplotu na 120 °C a necháme kachnu 2 hodiny pod pokličkou.

Po dvou hodinách sundáme víko, uděláme nožem několik vpichů do tučných části kachny a odkrytou kachnu pečeme do zlatavé kůrky na 150 °C podle trouby, jak peče.

Pečenou kachnu na kmínu, jak ji dělám já, podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená kachna na kmínu

    Celkový počet komentářů: 6
    • Petr Kovařík
      Petr Kovařík

      Slévání sádla...

      Již jsem veliké množství kachen upekl různým způsobem a vždy s úspěchem a s nadšenými ovacemi všech přítomných strávníků..
      Nikdy však jsem neprovedl a ani nevidím jedínný důvod proč, zcela nesmyslně dle tohoto, ale jiných podobných receptů, ,,slévat veškeré sádlo " !...
      Ano, jednou jsem to vyzkoušel...suchost a chuťová nedostatečnost, odebrané sádlo putovalo na konci pečení zpět do pekáče..
      Je to hloupost a pravý gurmán a zkušený kuchař či kuchařka, vždy jen nechápavě a nesouhlasně kroutí hlavou, nad tímto stále se opakujícím nesmyslným klišé!
      Ponechávám sádlo(!)spolu s výpekem, pouze tato kombinace zaručí tu jedinečnou a neopakovatelnou chuť, typicky české, pečené kachny s tím správným sosem ke knedlíkům.
      Ale nakonec, ať si to každý upeče jak chce... proti gustu, žádný dišputát, jak říkají stáří latiníci...�

      14.12.2019 10:03:37

    • Ivča
      Ivča

      Komentář k receptu Pečená kachna na kmínu

      Kachna je opravdu měkoučká, ale prsa byla uplně vysušená. Příště ke konci pečení budu prsa polévat výpekem z pekáče.

      26.09.2019 13:53:05

      • Petr Kovařík
        Petr Kovařík

        Re: Komentář k receptu Pečená kachna na kmínu

        Zdravím! To je přesně to, o čem hovořím ve svém komentáři výše a svým poznatkem to jen potvrzujete.
        Snad se ,,probudí " i ostatní, až zjistí ten nebetyčný rozdíl v chuti a požitku...

        14.12.2019 10:13:34


      • Petr Kovařík
        Petr Kovařík

        Re: Komentář k receptu Pečená kachna na kmínu

        Zdravím! To je přesně to, o čem hovořím ve svém komentáři výše a svým poznatkem to jen potvrzujete.
        Snad se ,,probudí " i ostatní, až zjistí ten nebetyčný rozdíl v chuti a požitku...

        14.12.2019 10:14:04

    • Štěpánka
      Štěpánka

      Vynikající, naprosto

      Skvělý návod,maso křehoučké, výborné. Díky ;-)

      11.10.2018 21:09:42

    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Pečená kachna na kmínu

      Mnam

      20.11.2017 15:52:55


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pečená kachna na kmínu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.