reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená jehněčí žebírka

Recept na pečená jehněčí žebírka s omáčkou, která podáváme jako hlavní sváteční chod o Velikonocích.


  • 4,1

    4,1 9
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jehněčí žebírka očistíme a nasekáme po 2 - 3 kusech na porce, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na horkém oleji zprudka opečeme porce žebírek dozlatova a přendáme je do pekáče. Na výpeku krátce orestujeme cibuli s česnekem, pak přidáme tymián, drcený rozmarýn, mletou sladkou papriku a chilli koření. Jakmile koření zpění, vše odstavíme z tepla.

Takto připravenou směs promícháme v pekáči s opečenými žebry, která položíme kostmi dolů a podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme a maso pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 1,5 - 2 hodiny doměkka. Pak pekáč odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 15 - 20 minut dozlatova. Upečená jehněčí žebírka vyjmeme a uchováme na teple.

Pekáč přendáme na plotýnku, výpek necháme vysmahnout a naředíme vývarem. Vše přivedeme k varu a zahustíme kouskem másla, které jsme předem obalili v hladké mouce. Omáčku za stálého míchání povaříme na požadovanou hustotu.

Porce jehněčích pečených žebírek rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem a dušeným hráškem jako slavnostní chod o velikonočních svátcích.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená jehněčí žebírka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.