Krůtí játra očistíme, omyjeme a rozdělíme na stejné kousky, které osušíme a ochutíme čerstvě mletým zeleným pepřem. Troubu předehřejeme na 70 °C. Brusinky namočíme do malého množství vody a necháme nabobtnat.
Na pánvi po částech zprudka orestujeme kousky jater ze všech stran dorůžova. Potom je v jedné vrstvě rozprostřeme do pekáčku, přelijeme výpekem a vložíme na 30 minut do předehřáté trouby.
Mezitím si připravíme sladkokyselou omáčku z brusinek. Na suché pánvi necháme rozpustit třtinový cukr s kouskem skořice. Přidáme máčené brusinky i s tekutinou a přilijeme pálenku a víno. Za stálého míchání směs krátce povaříme, osolíme, opepříme a zjemníme máslem.
Propečená játra osolíme, rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s brusinkovou omáčkou. Výbornou přílohou k tomuto pokrmu je
sýrová bramborová kaše.