Pečená hus

1 h 15 min | hlavní chod | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 17135x
Kvalitní, dobrá, pečená husička, ta nemá chybu.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Husičku očistíme a polijeme mlékem.Tak ji necháme do druhého dne. Půl dne ji necháme odpočinout z jedné strany, půl dne z druhé.

Druhý den husu opláchneme, vložíme prsy na pekáč. Osolíme, podlijeme a necháme péct. V průběhu pečení hus poléváme výpekem. V půli pečení hus otočíme. Ke konci pečení ji propícháme vidličkou - dvojzubcem.

Pečenou hus podáváme s houskovým knedlíkem a zelím. Dobrá je i s lokšemi.

autor receptu:

Pečená hus

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená hus

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Pečená hus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept