reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená hlíva ústřičná

Zdravý hlavní chod připravený ze skvělé hlívy, která má léčivé účinky.


  • 3,1

    352×

    3 352
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hlívu podle potřeby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.

Na pávni rozehřejeme olej, přidáme kousek másla, vložíme houby a vše asi 5 minut restujeme. Přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 minut. Nakonec vše zalijeme smetanou, vínem, houby osolíme, opepříme a povaříme asi 3 minuty.

Nakonec vše zjemníme zakysanou smetanou. Můžeme vmíchat nasekanou petrželku.

Vhodnou přílohou k pečené hlívě ústřičné jsou celozrnné toasty nebo jiné pečivo.

Foto: Vojtěch Leman

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Pečená hlíva ústřičná

Celkový počet komentářů: 6
  • Lidka
    Lidka

    Komentář k receptu Pečená hlíva ústřičná

    Ale kam se ztratilo to pečení?

    30.05.2014 12:31:37

  • effelein
    effelein

    nejlepší na hlívu

    strašně dobrý recept, používám ho opakovaně. moc chutný, jednoduchý a rychlý

    07.09.2013 10:53:34

  • Křemílek
    Křemílek

    Pečená hlíva

    Hlívu máme rádi, auvedenýrecept jako rychlá teplá večeře nás velmi příjemně překvapil. Doporučuji vyzkoušet.Jen bych málo přidal čas na restování houby.

    13.06.2013 19:41:14

  • MílaO
    MílaO

    Velmi chutnalo

    Tak jsem nejdříve orestovala cibulku s posekaným česnekem a petrželkou, pak jsem přidala houby, orestovala a posléze podusila ve šťávě, kterou pustily. Protože jsem neměla víno, přidala jsem 2 lžičky octa, kterým lze víno nahradit. Asi po 10 minutách jsem přidala ještě trochu petrželky, sůl, pepř, mléko, chvilku povařila. Na závěr kysaná smetana a bylo to dokonalé. Díky za inspiraci!

    26.03.2013 19:27:42

  • Radim
    Radim

    Moc chutné

    Sice bez vína a místo petrželky naklíčená řeřicha, ale je to velmi chutné jídlo!
    Jen jsem úplně nepochopil: "Na pávni rozehřejeme olej, přidáme máslo, ..." :-)

    14.01.2013 19:34:12

  • kikulita
    kikulita

    Neměli jsme sice zakysanou smetanu, i přesto bylo jídlo velmi chutné, počítejte min 250g hlívy na jednu porci, jinak je množství malé. Tip: Jako přílohu jsme si opekli nakrájenou bagetku na kapce olivového oleje do křupava.

    30.12.2010 13:02:29

Nalezeno receptů: 6

Přidat příspěvek k receptu Pečená hlíva ústřičná

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.