reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená hlíva ústřičná

Zdravý hlavní chod připravený ze skvělé hlívy, která má léčivé účinky.


  • 3,1

    358×

    3,1 358
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Hlívu podle potřeby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.

Na pávni rozehřejeme olej, přidáme kousek másla, vložíme houby a vše asi 5 minut restujeme. Přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 minut. Nakonec vše zalijeme smetanou, vínem, houby osolíme, opepříme a povaříme asi 3 minuty.

Nakonec vše zjemníme zakysanou smetanou. Můžeme vmíchat nasekanou petrželku.

Vhodnou přílohou k pečené hlívě ústřičné jsou celozrnné toasty nebo jiné pečivo.

Foto: Vojtěch Leman

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená hlíva ústřičná

    Celkový počet komentářů: 7
    • Liba
      Liba

      Komentář k receptu Pečená hlíva ústřičná

      Chutné jídlo-přidala jsem -kuřecí rychlý plátek a knedlík. Výborný oběd.

      31.03.2019 12:30:50

    • Lidka
      Lidka

      Komentář k receptu Pečená hlíva ústřičná

      Ale kam se ztratilo to pečení?

      30.05.2014 12:31:37

    • effelein
      effelein

      nejlepší na hlívu

      strašně dobrý recept, používám ho opakovaně. moc chutný, jednoduchý a rychlý

      07.09.2013 10:53:34


    • Křemílek
      Křemílek

      Pečená hlíva

      Hlívu máme rádi, auvedenýrecept jako rychlá teplá večeře nás velmi příjemně překvapil. Doporučuji vyzkoušet.Jen bych málo přidal čas na restování houby.

      13.06.2013 19:41:14

    • MílaO
      MílaO

      Velmi chutnalo

      Tak jsem nejdříve orestovala cibulku s posekaným česnekem a petrželkou, pak jsem přidala houby, orestovala a posléze podusila ve šťávě, kterou pustily. Protože jsem neměla víno, přidala jsem 2 lžičky octa, kterým lze víno nahradit. Asi po 10 minutách jsem přidala ještě trochu petrželky, sůl, pepř, mléko, chvilku povařila. Na závěr kysaná smetana a bylo to dokonalé. Díky za inspiraci!

      26.03.2013 19:27:42

    • Radim
      Radim

      Moc chutné

      Sice bez vína a místo petrželky naklíčená řeřicha, ale je to velmi chutné jídlo!
      Jen jsem úplně nepochopil: "Na pávni rozehřejeme olej, přidáme máslo, ..." :-)

      14.01.2013 19:34:12

    • kikulita
      kikulita

      Neměli jsme sice zakysanou smetanu, i přesto bylo jídlo velmi chutné, počítejte min 250g hlívy na jednu porci, jinak je množství malé. Tip: Jako přílohu jsme si opekli nakrájenou bagetku na kapce olivového oleje do křupava.

      30.12.2010 13:02:29


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Pečená hlíva ústřičná

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.