reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená francouzská mini kuřátka

Recept na pečená kuřátka Coquelete se slaninou a jarní cibulkou.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Před vlastním pečením kuřat je nejdříve opracujeme následujícím způsobem. Francouzská kuřátka očistíme a zbavíme posledních článků křídel a pomocí dlouhého nože, který vložíme do dutiny břišní, odřízneme z obou stran páteř kuřete. Na hrudníku v horní části odstraníme kůstku ve tvaru "V" a tím můžeme celé kuřátko rozložit na plocho. Pomocí jehel křídla připevníme k hrudníku a stehýnka upevníme do otvoru kůže, který vytvoříme v dolní části hrudníku. Kuřata ze všech stran osolíme a opepříme.

Takto připravená kuřata a odřezky opečeme na oleji kůží dolů dozlatova a přendáme do pekáče (kůží nahoru). Na výpeku pak necháme zesklovatět slaninu, přidáme máslo, na plátky nakrájený česnek a tymián. Jakmile se směs rozvoní, vše nalijeme na kuřata, která obložíme očištěnou jarní cibulí, podlijeme vínem a vývarem a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 180 °C doměkka.

Během pečení kuřátka přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení, kuřata odkryjeme, do vypečené šťávy vmícháme jemně nasekanou petrželku a citronovou šťávu a při teplotě 200 °C dopečeme dozlatova.

Pečená francouzská kuřátka rozdělíme na porce, obložíme jarní cibulkou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme jako hlavní chod s bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Pečená francouzská mini kuřátka

Celkový počet komentářů: 1
  • Josef
    Josef

    Před vlastním pečením kuřat je nejdříve opracujeme následujícím způsobem. Francouzská kuřátka očistíme a zbavíme posledních článků křídel a pomocí dlouhého nože, který vložíme do dutiny břišní, odřízneme z obou stran páteř kuřete. Na hrudníku v horní části odstraníme kůstku ve tvaru " V " a tím můžeme celé kuřátko rozložit na plocho. Pomocí jehel křídla připevníme k hrudníku a stehýnka upevníme do otvoru kůže, který vytvoříme v dolní části hrudníku. Kuřata ze všech stran osolíme a opepříme.

    23.04.2018 20:25:33

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Pečená francouzská mini kuřátka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.