Recept na výbornou dýňovou polévku, která zasytí i zahřeje.
3 stroužky | česnek |
2 špetky | sůl |
0.25 ks | celer |
1 ks | mrkev |
1 kelímek | zakysaná smetana |
1 špetka | mletý černý pepř |
1 kostka | bujón zeleninový |
4 špetky | bylinky provensálské |
100 g | semínka |
1 ks | dýně Hokaido |
podle potřeby | |
---|---|
olej |
Dýni hokaido, celer a mrkev očistíme, cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli nakrájíme na měsíčky a přidáme dva celé stroužky česneku. Zeleninu smícháme s provensálskými bylinkami, pepřem, solí a olejem a vyložíme na pečící papír. Pečeme do změknutí dýně - asi půl hodiny při 200 °C. Kostku bujonu rozpustíme v litru vody a rozmixujeme společně s pečenou zeleninou a čerstvě prolisovaným stroužkem česneku. Poté ještě 10 minut povaříme, aby se chutě spojily. Pokud by byla polévka moc hustá, zředíme horkou vodou. Pečenou dýňovou polévku podáváme se zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.
Dýňové hody: Vaříme z dýně od snídaně po večeři
Je tady půlka září, sychravější počasí a s tím i potřeba dopřát tělu syté pokrmy, které nám dodají vitamíny a hlavně nás zahřejí. K tomu nám skvěle poslouží právě dýně, ať už máslová, muškátová, špagetová a samozřejmě oblíbená Hokkaido. Pojďme si z dýně připravit snídani, oběd i rychlou večeři.
autor Peckish
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena