reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dýni hokaido, celer a mrkev očistíme, cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli nakrájíme na měsíčky a přidáme dva celé stroužky česneku.

Zeleninu smícháme s provensálskými bylinkami, pepřem, solí a olejem a vyložíme na pečící papír. Pečeme do změknutí dýně - asi půl hodiny při 200 °C.

Kostku bujonu rozpustíme v litru vody a rozmixujeme společně s pečenou zeleninou a čerstvě prolisovaným stroužkem česneku. Poté ještě 10 minut povaříme, aby se chutě spojily. Pokud by byla polévka moc hustá, zředíme horkou vodou.

Pečenou dýňovou polévku podáváme se zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečená dýňová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.