Pečená dýně Hokaido

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 269156x
Jeden ze způsobů zpracování dýně Hokaido.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Umytou dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na podkovy asi 1 centimetr široké, oškrabané brambory na plátky, mrkev podélně a pak pokrájíme na kousky, maso na kostičky. Vše dáme do hrnce, pokapeme olejem a posypeme kořením, promícháme, aby se dobře obalilo. Rozložíme na pečící papír a hned do vyhřáté trouby, pečeme na 150-170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme vidličkou, až je vše měkké.

Mezitím si zamícháme do kysané smetany sůl a posekané čerstvé bylinky.Po upečení dáme vše na talíř a polijeme zakysanou smetanou nebo si jednotlivé kousky namáčíme.

Dýni Hokaido nemusíme loupat, pečením nám povrch změkne. Zeleninu nemusíme solit, protože ji namáčíme do osolené zakysané smetany, ale kdo chce, může před pečením osolit. Někdy stačí před pečením osolit pouze maso. Použít můžeme drůbeží, rybí a jiné maso.

Množství zeleniny, dýně i masa si upravíme dle toho, kolik sníme a můžete i vyzkoušet jinou zeleninu.

Pro vegetariánskou verzi můžeme maso samozřejmě vynechat.

autor receptu:

Pečená dýně Hokaido

Počet přidaných receptů: 67

Ingredience

4,2
skvělý recept
88 hlasujících
  • Recept Pečená dýně Hokaido - Pečená dýně se zakysanou smetanou.
  • Recept Pečená dýně Hokaido - Takto vypadá dýně Hokaido vypěstovaná na pergole.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečená dýně Hokaido

Celkový počet komentářů: 21
  • Chutnalo nám, ale ne zas tak hodně, jak bych si představovala. Dýně není moje úplně nejoblíbenější zelenina a je jí tam hodně, tak asi proto. Kdo jí má rád bude určitě nadšen. Jinak jsem si recept upravila a použila vepřové maso. Navíc jsem dala kedlubny na tenké plátky a okořenila směsí koření na americké brambory, tymiánem, oregánem, chilli, ostrou paprikou, kurkumou, pepřem a solí.

  • chuť Kateřina 23.09.2017 13:30:36

    Je to dobré. vynechala jsem maso a zakysanku, a místo provensálského koření jsem dala rozmarýn. Moooc dobré :)

  • Prosím vás, dýně hokaido je taková ta žlutavo okrová, co vypadá jako hruška? Děkuju

    • To bude asi tou přemírou ingrediencí. Většinou platí, že méně je více. Kedlubnu si do tohoto jídla nedovedu představit, a ještě tolik koření - ostrá paprika, pepř, chilli, tymián, směs na americké brambory, kde se výše uvedené koření znovu opakuje, no to je síla.

    • Re: Dotaz maggie 14.09.2017 12:49:00

      ne, kulatá oranžová

    • Re: Dotaz Háňa 04.12.2008 14:55:11

      Dýně Hokaido je žlutá až oranžová, ale přímo jako hruška nevypadá. Hned jsem 2 kousky vyfotila a zítra nebo pozítří se mrkněte.

  • Chutnalo MílaO 20.11.2015 18:43:19

    Díky za další recept do sbírky. Dala jsem asi o 3 brambory více, aby byl lepší poměr zeleniny. Nejíme maso, takže jsem ho nahradila po 20 minutách pečení kostkou tofu, nejlépe marinovaným či uzeným. Měla jsem jen malou zakysanou smetanu, takže jsem přidala ještě asi 200g bílého řeckého jogurtu, který nemá chybu a trochu zředila krabicovým sojovým mlékem Joya, přidala jsem petrželku a dobromysl.
    Chutnalo nám všem, včetně dětí, a jestliže tu někdo píše něco hanlivého, tak neumí vařit a to je pak všechno marné.

  • málo smetany Ája 06.10.2013 12:48:14

    Recept je moc dobrý, použila jsem krůtí stehenní maso. Jediné, co musím vytknout je, že na množství surovin uvedené v receptu je jeden kelímek zakysané smetany málo, ideálně 2-3 kelímky.

Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pečená dýně Hokaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept