reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečená dýně Hokaido

Jeden ze způsobů zpracování dýně Hokaido.


  • 4,2

    94×

    4,1 94
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Umytou dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na podkovy asi 1 centimetr široké, oškrabané brambory na plátky, mrkev podélně a pak pokrájíme na kousky, maso na kostičky. Vše dáme do hrnce, pokapeme olejem a posypeme kořením, promícháme, aby se dobře obalilo. Rozložíme na pečící papír a hned do vyhřáté trouby, pečeme na 150-170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme vidličkou, až je vše měkké.

Mezitím si zamícháme do kysané smetany sůl a posekané čerstvé bylinky.Po upečení dáme vše na talíř a polijeme zakysanou smetanou nebo si jednotlivé kousky namáčíme.

Dýni Hokaido nemusíme loupat, pečením nám povrch změkne.
Zeleninu nemusíme solit, protože ji namáčíme do osolené zakysané smetany, ale kdo chce, může před pečením osolit. Někdy stačí před pečením osolit pouze maso. Použít můžeme drůbeží, rybí a jiné maso.

Množství zeleniny, dýně i masa si upravíme dle toho, kolik sníme a můžete i vyzkoušet jinou zeleninu.

Pro vegetariánskou verzi můžeme maso samozřejmě vynechat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečená dýně Hokaido

    Celkový počet komentářů: 21
    • Kateřina
      Kateřina

      Je to dobré. vynechala jsem maso a zakysanku, a místo provensálského koření jsem dala rozmarýn. Moooc dobré :)

      23.09.2017 13:30:36

    • MílaO
      MílaO

      Díky za další recept do sbírky. Dala jsem asi o 3 brambory více, aby byl lepší poměr zeleniny. Nejíme maso, takže jsem ho nahradila po 20 minutách pečení kostkou tofu, nejlépe marinovaným či uzeným. Měla jsem jen malou zakysanou smetanu, takže jsem přidala ještě asi 200g bílého řeckého jogurtu, který nemá chybu a trochu zředila krabicovým sojovým mlékem Joya, přidala jsem petrželku a dobromysl.
      Chutnalo nám všem, včetně dětí, a jestliže tu někdo píše něco hanlivého, tak neumí vařit a to je pak všechno marné.

      20.11.2015 18:43:19

    • Ája
      Ája

      málo smetany

      Recept je moc dobrý, použila jsem krůtí stehenní maso. Jediné, co musím vytknout je, že na množství surovin uvedené v receptu je jeden kelímek zakysané smetany málo, ideálně 2-3 kelímky.

      06.10.2013 12:48:14

    • Jana
      Jana

      Chutnalo nám, ale ne zas tak hodně, jak bych si představovala. Dýně není moje úplně nejoblíbenější zelenina a je jí tam hodně, tak asi proto. Kdo jí má rád bude určitě nadšen. Jinak jsem si recept upravila a použila vepřové maso. Navíc jsem dala kedlubny na tenké plátky a okořenila směsí koření na americké brambory, tymiánem, oregánem, chilli, ostrou paprikou, kurkumou, pepřem a solí.

      22.09.2012 17:21:50

      • MílaO
        MílaO

        To bude asi tou přemírou ingrediencí. Většinou platí, že méně je více. Kedlubnu si do tohoto jídla nedovedu představit, a ještě tolik koření - ostrá paprika, pepř, chilli, tymián, směs na americké brambory, kde se výše uvedené koření znovu opakuje, no to je síla.

        20.11.2015 18:51:44

      • Kateřina
        Kateřina

        Tak to jste z toho udělala úplně jiný recept. Mě to chutnalo.

        23.09.2017 13:32:52

    • Evelyn
      Evelyn

      Prosím vás, dýně hokaido je taková ta žlutavo okrová, co vypadá jako hruška? Děkuju

      04.12.2008 09:50:29

    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečená dýně Hokaido

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.