reklama
hledat uživatel
       

Patizon s vejcem

Patizon připravený jako minutka. Na přípravu je to velmi snadný recept.


  • 4,5

    23×

    4,4 23
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mladý patizon rozkrojíme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

Širší stranou hodíme plátky patizonu na středně rozpálený olej a pomalu smažíme. Když střed se zrníčky zesklovatí, otočíme a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Rozhrneme cibuli k okrajům, aby vytvořila zátaras a doprostřed opatrně vyklepneme vejce. Osolíme a okořeníme podle chuti. Pod pokličkou doděláme tak, aby vejce bylo naměkko.

Zarytí masožravci můžou před posypáním cibulí na patizon položit plátek šunky či několik koleček salámu a potom přidat vejce. Další varianta - místo cibule a vejce můžeme posypat plátek patizonu nastrouhanou nivou.

Patizon s vejcem podáváme s brambory a podle chuti ho můžeme polít čertovskou či cikánskou omáčkou.

Množství surovin přizpůsobíme počtu porcí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Patizon s vejcem

    Celkový počet komentářů: 2

    • panim
      panim

      Míchaná vajíčka s patizonem. Patizon je pro mne novinka, takže experimentuji. Tento recept není podle mne pro patizon nejcharakterističtější. Pokračuji ve zkoušení a už se těším na další recepty!

      28.09.2016 18:32:39

    • romana (tecka) kuc
      romana (tecka) kuc

      vylepšení

      Je to dobré, vařila jsem Patizon poprvé, docela to chutnalo i mužské části domácnosti. Přidala jsem oregano a slaninu.

      30.08.2015 12:33:11

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Patizon s vejcem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.