reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Patizon jako minutka

Netradiční recept na rychlou a velmi chutnou úpravu patizonu.


  • 4,0

    24×

    4 24
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Patizon omyjeme, očistíme a nakrájíme od středu na plátky přibližně 1,5 - 2 cm silné.

Plátky patizonu položíme na mírně rozpálenou pánvičku politou olejem, nejprve širší stranou. Zatímco se plátky budou smažit, nakrájíme nadrobno cibuli. Když plátky začnou sklovatět, ob­rátíme je, osolíme a posypeme cibulí, kterou rozhrneme tak, aby tvořila hráz po obvodu každého plátku. Doprostřed opatrně rozklepneme vejce a dále tepelně zpracováváme tak, aby žloutek byl nahniličko. Místo vejce můžeme posypat nivou. K dochucení použijeme koření, které máme v oblibě. Například pepř, chilli nebo kari. Dále položíme na plátky patizonu podle chuti plátek šunky, salámu nebo anglické slaniny.

Patizon připravený jako minutka se podává s vařenými brambory posypanými drobně nakrájenou petr­želkou nebo pažitkou. Podle chuti můžeme potřít patizon oblíbenou hoř­čicí nebo pokapeme cikánskou či čertovskou omáčkou, případně potřeme kečupem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Patizon jako minutka

    Celkový počet komentářů: 6
    • Smutni
      Smutni

      Sice mi to pri vareni pripominalo recept na sekerkovou polevku, ale rozhodne to bylo chutne a inspirativni - koreni na brambory, vajicko uprostred, zapecena niva na tom... I cibulka byla OK.

      09.09.2017 17:30:18

    • Dana
      Dana

      Výborný recept. Zkoušela jsem s nivou i jen s kořením Gyros. S vajíčkem příště.
      Jen jsem nedávala cibuli protože asi zůstane sýrová a to nemusím. Příště si ji opražím
      Zvlášť , to pak bude mňamka. Díky za jednoduchý a vynikající recept.

      19.07.2017 14:02:11

    • kacka.go
      kacka.go

      Komentář k receptu Patizon jako minutka

      Jestli máte starší patizon, u kterého je nutné vydlabat vnitřek, klidně to udělejte, oloupejte jej a nakrájejte na "kroužky". Cibuli pak nedávejte na patizon ale doprostřed přímo na pánev, stejně tak vajíčko ;) Jinak moc dobrý recept, děkuji za tip.

      21.08.2013 13:06:04


    • bobzbrd
      bobzbrd

      Levné,rychlé a zdravé jídlo

      10.06.2013 18:48:21

    • bobzbrd
      bobzbrd

      Re patizon...

      Kdybys POZORNĚ četl recept,zjistil bys,že více ingrediencí nepoužívám!Ty ostatní jsou na další varianty,aby si mohli pochutnat i ti,kterým tento recept nechutná!

      23.09.2012 20:30:09

    • Michal V.
      Michal V.

      Tak to je peklo recept. Máte-li doma cokoli dejte to tam....Patizon, co jsem si dnes koupil uvařím bez použití receptu a použiji maximálně tři až čtyři přísady, v jednoduchosti je krása a užiji si chuť patizonu.

      22.09.2012 15:13:50

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Patizon jako minutka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.