Patizon omyjeme, očistíme a nakrájíme od středu na plátky přibližně 1,5 - 2 cm silné.
Plátky patizonu položíme na mírně rozpálenou pánvičku politou olejem, nejprve širší stranou. Zatímco se plátky budou smažit, nakrájíme nadrobno cibuli. Když plátky začnou sklovatět, obrátíme je, osolíme a posypeme cibulí, kterou rozhrneme tak, aby tvořila hráz po obvodu každého plátku. Doprostřed opatrně rozklepneme vejce a dále tepelně zpracováváme tak, aby žloutek byl nahniličko. Místo vejce můžeme posypat nivou. K dochucení použijeme koření, které máme v oblibě. Například pepř, chilli nebo kari. Dále položíme na plátky patizonu podle chuti plátek šunky, salámu nebo anglické slaniny.
Patizon připravený jako minutka se podává s vařenými brambory posypanými drobně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou. Podle chuti můžeme potřít patizon oblíbenou hořčicí nebo pokapeme cikánskou či čertovskou omáčkou, případně potřeme kečupem.