reklama
hledat uživatel
       

Patenty

Jídlo chudých, ale výborné!


  • 3,3

    63×

    3,3 63
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 791 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory nastrouháme na jemno, přidáme asi půl kg hrubé mouky, půl hrnku mléka a sůl. Vyhněteme těsto, nemělo by být moc tuhé.
Pak rozválíme na tenký plát (asi jako na nudle), nakrájíme na čtverce (cca15x15cm) a smažíme na suché pánvi, nebo plotýnce. Babička je smažívala na kamnech.

Ještě teplé potřeme z obou stran rozpuštěným máslem, naplníme mletým mákem s cukrem a zavineme do ruličky. Necháme chvíli přikryté, aby změkly a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Patenty

    Celkový počet komentářů: 4
    • Sharkan
      Sharkan

      Komentář k receptu Patenty

      Hrubá mouka?????? !!!! ����

      04.11.2017 20:55:28

    • Katrinkaa
      Katrinkaa

      Prosím Vás, kolik placek z této dávky asi vznikne? :)

      22.07.2008 11:27:23

    • Evangelina
      Evangelina

      Bramborové placky

      zbožňuju a můžou být na sladko i na slano, na tom nezáleží. Výborné jsou taky s povidly, ale fantazii se meze nekladou.

      29.05.2008 23:59:17


    • Pája
      Pája

      Moje babička je po upečení potřela rozpuštěným sádlem a podávala takto na slano.

      04.03.2008 19:32:32


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Patenty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.