reklama
hledat uživatel
       

Patate speciali

Gratinované brambory s brokolicí pro gurmány. Recept na výborný pikantní oběd nebo večeři.


  • 2,3

    2,3 3
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na struhadle na jemná kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z brokolice oddělme růžičky.

Růžičky brokolice uvaříme, poté dáme do mixéru, přilijeme smetanu, osolíme a rozmixujeme dohladka. Usmažíme cibuli spolu s červenou tandoori masalou. Do mističky si nachystáme směs koření a to následovně: sůl, pepř, bruschetta bylinková, libeček, čarodějka, arabské koření, piri-piri a medvědí česnek. Pokud koření změníte, nebude mít pokrm autentickou chuť.

Pekáček vymažeme olejem a položíme první vrstvu brambor, abychom zakryli dno. Vrstvu brambor následně okořeníme přichystanou směsí, pomažeme rozmixovanou brokolicí, proložíme trochou cibule. Takto vrstvíme, dokud nemáme plný pekáč. Poslední vrstva bude tvořena brokolicovou směsí, kterou jemně zakápneme olivovým olejem.

Patate speciali dáme péct asi na hodinu do trouby vyhřáté na 170 °C. Po půl hodině posypeme vršek nastrouhaným parmazánem, který necháme zezlátnout. Po hodině necháme pokrm ještě 30 minut odležet ve vypnuté troubě.

Patate speciali podáváme jako chuťové delikátní hlavní chod. Pokrm můžeme podávat s tempehem nebo uzeným tofu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Patate speciali

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.