reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pastýřský nákyp

Vynikající britský pokrm s mletým masem a bramborovou kaší pro 4 osoby.


  • 4,7

    40×

    4,6 40
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkve oloupeme a nasekáme.

Na velké pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme mleté vepřové maso a osmahneme jej zhruba 10 - 15 minut. Pak přidáme teplý masový vývar, hladkou mouku, mrkev, kečup, rajčatové pyré a provensálské koření nebo jinou směs koření, sůl a pepř podle chuti a vše důkladně zamícháme a na konec přidáme hrášek a zhruba 10 minut to vše dusíme.

Zatím si z brambor, mléka a másla připravíme bramborovou kaši.

Poté celou směs dáme do zapékací misky a navrstvíme na ni bramborovou kaši. Nakonec vrch posypeme strouhaným sýrem podle chuti. Pastýřský nákyp pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C 25 - 30 minut.

Hotový pastýřský nákyp ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pastýřský nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.