reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Zapečená směs masa a zeleniny s trochou tymiánu. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


  • 3,0

    762×

    3 762
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidáme maso a dál smažíme, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Do kastrolu přisypeme mrkev a tymián. Směs osolíme a opepříme a zalijeme krájenými rajčaty. Přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut.

Mezitím si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo. Zalijeme ohřátým mlékem a vymícháme hladkou kaši. Do kaše ještě vmícháme nastrouhaný parmazán.

Troubu si necháme předehřát na 190°C. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozprostřeme podušené maso. Na maso navršíme bramborovou kaši. Vidličkou ji urovnáme a vytvoříme ozdobné špičky. Kaši poklademe kousky zbylého másla a vložíme péct do trouby asi na 50 minut nebo dokud špičky kaše krásně nezezlátnou.

Hotový pastýřský koláč rozdělíme na dva předehřáté talíře a podáváme.

Zdroj: Interspar

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pastýřský koláč

    Celkový počet komentářů: 3
    • Proč?
      Proč?

      Komentář k receptu Pastýřský koláč

      Pastýřský koláč, neboli Shepherd´s pie, nepatří do české kuchyně! Nic britštějšího na stůl neexistuje!

      15.12.2017 21:38:03

    • Jana
      Jana

      Pastýřský koláč

      Dobrý den..Vtipné je..Že v ingrediencich není psaná cibule a hned v první větě je..Že si rozehřejeme olej a dáme tam nakrájenou cibuli..���

      15.02.2017 21:26:24

    • Libchen
      Libchen

      Pastýřský koláč

      Pán Pohlreich, recept veľmi krásny, úžasne chutný, výborne pripravený, len sa vás chcem spýtať, nepatrí náhodou do anglickej kuchyne, videla som podobný u pána Gordona Ramsey, nepochybujem, že parmezán patrí zase do do talianskej kuchyne a tento koláč sa pečie všade, kde chovajú jahňatá, iste môže byť aj s hovädzím mäsom a pečú ho všade, kde majú radi dobré jedlo, napokon je to ľudové jedlo pastierov, známe ako Shepherd´s Pie.
      dakujem vám za odpoved.

      24.06.2015 10:01:04

    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pastýřský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.