reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Zapečená směs masa a zeleniny s trochou tymiánu. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


  • 3,0

    764×

    3 764
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidáme maso a dál smažíme, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Do kastrolu přisypeme mrkev a tymián. Směs osolíme a opepříme a zalijeme krájenými rajčaty. Přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut.

Mezitím si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo. Zalijeme ohřátým mlékem a vymícháme hladkou kaši. Do kaše ještě vmícháme nastrouhaný parmazán.

Troubu si necháme předehřát na 190 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozprostřeme podušené maso. Na maso navršíme bramborovou kaši. Vidličkou ji urovnáme a vytvoříme ozdobné špičky. Kaši poklademe kousky zbylého másla a vložíme péct do trouby asi na 50 minut nebo dokud špičky kaše krásně nezezlátnou.

Hotový pastýřský koláč rozdělíme na dva předehřáté talíře a podáváme.

Zdroj: Interspar

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pastýřský koláč

    Celkový počet komentářů: 3
    • Proč?
      Proč?

      Komentář k receptu Pastýřský koláč

      Pastýřský koláč, neboli Shepherd´s pie, nepatří do české kuchyně! Nic britštějšího na stůl neexistuje!

      15.12.2017 21:38:03

    • Jana
      Jana

      Pastýřský koláč

      Dobrý den..Vtipné je..Že v ingrediencich není psaná cibule a hned v první větě je..Že si rozehřejeme olej a dáme tam nakrájenou cibuli..���

      15.02.2017 21:26:24

    • Libchen
      Libchen

      Pastýřský koláč

      Pán Pohlreich, recept veľmi krásny, úžasne chutný, výborne pripravený, len sa vás chcem spýtať, nepatrí náhodou do anglickej kuchyne, videla som podobný u pána Gordona Ramsey, nepochybujem, že parmezán patrí zase do do talianskej kuchyne a tento koláč sa pečie všade, kde chovajú jahňatá, iste môže byť aj s hovädzím mäsom a pečú ho všade, kde majú radi dobré jedlo, napokon je to ľudové jedlo pastierov, známe ako Shepherd´s Pie.
      dakujem vám za odpoved.

      24.06.2015 10:01:04



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pastýřský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.