reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pastýřský koláč s bylinkami

Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.


  • 5,0

    5 1
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme cibuli najemno a zpěníme ji na rozpálené pánvi s trochou oleje. Přidáme i očištěnou a nakrájenou mrkev nadrobno a zarestujeme. Připravíme si ingredience na dochucení, tedy koření na mletá masa, sůl a zelené bylinky, které zbavíme tvrdých stonků a nasekáme nadrobno.

Do pánve dáme mleté maso (hovězí nebo jehněčí), zarestujeme, přidáme část nasekaných bylinek, prolisovaný česnek a opět promícháme. Vzápětí přidáme krájená rajčata z plechovky (nebo passatu či sugo), sůl, pepř, promícháme, přikryjeme poklicí, necháme přijít k varu, poté stáhneme plamen a necháme lehce probublávat cca 30 - 40 minut, dusíme do změknutí masa a zhoustnutí omáčky.

Mezitím si dáme vařit vodu do hrnce, oloupeme si a nakrájíme brambory na malé kostky. Vaříme se solí a špetkou kmínu doměkka. Uvařené brambory slijeme, vrátíme na vypnutou plotýnku, zalijeme mlékem, přidáme plátky másla, přikryjeme a necháme 5 minut stát. Poté rozšťoucháme mačkadlem na brambory. Rozmačkané brambory krátce prošleháme a přimícháme i nastrouhaný parmezán. Bramborovou kaši ochutnáme, případně dosolíme. Zapneme troubu na 175 °C. Do máslem vymazaného pekáče navrstvíme masovou směs, poklademe nakrájenými čerstvými rajčaty a posypeme zbytkem nasekaných bylinek.

Na masovou směs navrstvíme bramborovou kaši. Dle libosti můžeme zahladit lžicí, vytvořit vlnky vidličkou či nastříkat pomocí sáčku se zdobící špičkou. Jakmile máme navrstvenou bramborovou kaši, vložíme do trouby a pečeme dozlatova, pastýřský koláč je upečený za cca 20 minut.

Pastýřský koláč s bylinkami podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pastýřský koláč s bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.