reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paštika z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem

Recept na neodolatelnou paštiku z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, pečenými smrkovými hřiby s tymiánem, domácí celerovou bruschettou


  • 2,6

    2,6 5

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 621 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme rybízové želé. Černý rybíz a oloupaný, vykrájený citrón bez pecek rozmixujeme na pyré. Přidáme cukr a vodu a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a přidáme namočenou plátkovou želatinu. Do druhého dne necháme vychladit v lednici. Následující den necháme ve stroji šlehat asi 45 minut. Želé rozetřeme do forem a po vychlazení a zatuhnutí krájíme na kostky, které přikládáme k hotové paštice.

Připravíme paštiku. Kachní játra opláchneme a osušíme. Umeleme je najemno a necháme je ušlehat s částí rozehřátého kachního sádla o teplotě asi 70 °C do husté krémové pěny. Nakonec paštiku ochutíme solí, bílým mletým pepřem, muškátovým květem a čerstvou majoránkou.

Kachní paštiku dáme do silikonové formy a lehce zalijeme zbytkem rozehřátého sádla. Takto připravenou paštiku pečeme ve vodní lázni při teplotě 75 °C zhruba 45 minut. Hotovou paštiku dáme vychladit. Z paštiky vykrajujeme škrabkou na zmrzlinu malé kuličky, které obalíme v nasucho v dozlatova opraženém sezamovém semínku.

Na pečené smrkové hřiby si čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které opečeme na přepuštěném másle s čerstvým tymiánem. Hřiby nakonec ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Na talíř dáme plátky opečených smrkových hřibů, ke kterým přiložíme kuličku kachní paštiky obalenou v praženém sezamu. Přidáme rybízové želé a na sucho lehce opečenou teplou celerovou bruschettu. Můžeme ozdobit čerstvým polníčkem. Paštiku z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Paštika z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.