reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paštika z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem

Recept na neodolatelnou paštiku z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, pečenými smrkovými hřiby s tymiánem, domácí celerovou bruschettou


  • 2,6

    2,6 5

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme rybízové želé. Černý rybíz a oloupaný, vykrájený citrón bez pecek rozmixujeme na pyré. Přidáme cukr a vodu a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a přidáme namočenou plátkovou želatinu. Do druhého dne necháme vychladit v lednici. Následující den necháme ve stroji šlehat asi 45 minut. Želé rozetřeme do forem a po vychlazení a zatuhnutí krájíme na kostky, které přikládáme k hotové paštice.

Připravíme paštiku. Kachní játra opláchneme a osušíme. Umeleme je najemno a necháme je ušlehat s částí rozehřátého kachního sádla o teplotě asi 70 °C do husté krémové pěny. Nakonec paštiku ochutíme solí, bílým mletým pepřem, muškátovým květem a čerstvou majoránkou.

Kachní paštiku dáme do silikonové formy a lehce zalijeme zbytkem rozehřátého sádla. Takto připravenou paštiku pečeme ve vodní lázni při teplotě 75 °C zhruba 45 minut. Hotovou paštiku dáme vychladit. Z paštiky vykrajujeme škrabkou na zmrzlinu malé kuličky, které obalíme v nasucho v dozlatova opraženém sezamovém semínku.

Na pečené smrkové hřiby si čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které opečeme na přepuštěném másle s čerstvým tymiánem. Hřiby nakonec ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Na talíř dáme plátky opečených smrkových hřibů, ke kterým přiložíme kuličku kachní paštiky obalenou v praženém sezamu. Přidáme rybízové želé a na sucho lehce opečenou teplou celerovou bruschettu. Můžeme ozdobit čerstvým polníčkem. Paštiku z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Paštika z kachních jater v praženém sezamu s rybízovým želé, hřiby a tymiánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.