reklama
hledat uživatel
       

Pasticcio

Italský těstovinový pokrm pasticcio se připravuje podobně jako lasagne.


  • 4,5

    11×

    4,4 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

zálivka



Postup přípravy

Nejprve připravíme omáčku: Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm na mírném ohni cibuli a papriku asi 3 minuty. Vmícháme česnek a po chvíli také maso a vše důkladně propečeme.

Přidáme rajčata a víno, omáčku přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Potom ji ochutíme petrželkou, ančovičkami (sardelemi), solí a pepřem.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící oleje a uvaříme v ní fusilli (vřetena) téměř doměkka (10 minut). Scedíme je, přeneseme do mísy a vmícháme do nich smetanu.

V misce rozšleháme vejce, jogurt a muškátovým oříšek. Zapékací misku vymažeme olejem, upravíme do ní polovinu těstovin, na ně polovinu masové omáčky, zbytek těstovin, zbytek omáčky a jogurtovou zálivku. Povrch posypeme sýrem.

Pasticcio pečeme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 25 minut dozlatova. Hotové Pasticcio podáváme se salátem z listové zeleniny.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pasticcio

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.