Italský recept na těstoviny v žampionové omáčce s piniovými oříšky.
omáčka | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
2 špetky | rozmarýn |
2 špetky | bazalka |
30 dkg | žampiony |
3-5 lžic | olivový olej |
2 lžíce | polohrubá mouka |
10 dkg | piniové ořechy |
na ozdobu | |
15 dkg | sýr |
příloha | |
500 g | těstoviny |
podle potřeby | |
mléko |
Zeleninu a houby očistíme. Najemno nakrájíme cibuli, česnek a žampiony - společně s oříšky vše restujeme na hlubší pánvi na pár lžicích olivového oleje. Přidáme bazalku a trochu mléka. Podusíme. Ve zbytku mléka rozmícháme mouku s rozmarýnem tak, aby se nám neudělaly hrudky. Poté vše přilijeme na pánev a znovu dusíme.
Mezitím si podle návodu na obalu připravíme těstoviny a nastrouháme si sýr. Hotové těstoviny scedíme. T
ěstoviny podáváme zalité žampionovou omáčku a sypané sýrem. Pasta al sugo con funghi ihned podáváme.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
autor Tynarose.s
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena