omáčka | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
2 špetky | rozmarýn | |
2 špetky | bazalka | |
30 dkg | žampiony | |
3-5 lžic | olivový olej | |
2 lžíce | polohrubá mouka | |
10 dkg | piniové ořechy | |
na ozdobu | ||
15 dkg | sýr | |
příloha | ||
500 g | těstoviny | |
podle potřeby | ||
mléko |
Zeleninu a houby očistíme. Najemno nakrájíme cibuli, česnek a žampiony - společně s oříšky vše restujeme na hlubší pánvi na pár lžicích olivového oleje. Přidáme bazalku a trochu mléka. Podusíme. Ve zbytku mléka rozmícháme mouku s rozmarýnem tak, aby se nám neudělaly hrudky. Poté vše přilijeme na pánev a znovu dusíme.
Mezitím si podle návodu na obalu připravíme těstoviny a nastrouháme si sýr. Hotové těstoviny scedíme. T
ěstoviny podáváme zalité žampionovou omáčku a sypané sýrem. Pasta al sugo con funghi ihned podáváme.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:Tynarose.s
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena