reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli na sníh. Přidáme po jednom žloutky, lehce promícháme a přidáme po lžících olej, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme kakao.

Dort pečeme v tukem vymazané formě při 180 °C asi 25 - 30 minut. Po dobu 10 minut neotvíráme troubu, aby se těsto nesrazilo.

Po vychladnutí dort vyklopíme a vložíme opět do umyté formy. Třetinu ušlehané pařížské šlehačky naneseme na korpus. Na šlehačku položíme ovoce. Já používám banány. Dort dozdobíme druhou třetinou šlehačky a necháme nejlépe v chladničce alespoň 4 hodiny tuhnout. Ztuhlý dort vyjmeme z formy, polijeme rozehřátou čokoládovou polevou a dozdobíme podle vlastní fantazie.

Pařížský dort s ovocem nakrájíme a podáváme jakou chutný moučník při různých příležitostech.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pařížský dort s ovocem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.