reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pařížské kostky

Hodí se i jako sváteční moučník. Velice dobrý.


  • 4,5

    87×

    4,4 87
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Krém si musíme udělat den předem. Svaříme smetanu ke šlehání s nalámanou čokoládou ledové kaštany, přičemž se musí opravdu vařit. Pak ji necháme v lednici vychladit do druhého dne.

Elektrickým šlehačem vypracujeme ze surovin těsto. Těsto dáme péct do vymazaného a vysypaného pekáče. Upečený korpus necháme vychladnout.

Smetanu vyšleháme v pevný krém. Nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhneme krásného, hustého krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a pařížské kostky posypeme hustě nastrouhanou margotkou.

Pařížské kostky nakrájíme a můžeme podávat. Skladujeme je v chladu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pařížské kostky

    Celkový počet komentářů: 17
    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Pařížské kostky

      Kradený recept z jiného webu

      23.03.2019 16:07:16

    • Oli
      Oli

      Komentář k receptu Pařížské kostky

      Ja to delam presne podle receptu, vse vynikajici.. Pecu na odhadovanou teplotu, nebot jsme si privezli od sestry sporak bez cisel... Zkousim korpus spejli, jen se mi krem zda vice tekuty, nemam ho levny jak na obrazku, a lednici to nebude :D

      23.09.2017 12:56:47

      • Oli
        Oli

        Re: Komentář k receptu Pařížské kostky

        Oprava pevny

        23.09.2017 12:57:39


    • bedlibor
      bedlibor

      Komentář k receptu Pařížské kostky

      Doporučení: včera jsem pekl a kdo chce mít chutnější korpus, neboli opravdu čoko piškot a né obyč kakaový cviboch pod tento luxusní krém, tak doporučuji ubrat mouky, přidat 1 - 2 vejce a ROZHODNĚ oddělit bílka, které zvlášť vyšleháte na sníh, který po umixování těsta opatrně vmícháte do těsta . Mám klasik plech 30x40 cm a krém jsem dělal ze tří smetan a vrstva je tak cca 1 cm. Tak vím že příště udělám určitě ze 4 smetan a 4 kaštanů. Kdo chce ještě vyšší vrstvu na takový plech tak ještě přidat :-) Rozměry plechu tu máte a výšku krému taky, tak už si to přepočítejte :-) Krém je opravdu luxusní a moc děkuji tomu, kdo jej vymyslel a nebo dal do oběhu dalším lidem.

      27.07.2016 10:36:46

    • mik
      mik

      Komentář k receptu Pařížské kostky

      Nevíte někdo proč se z 2 centimetrové těsta po vytažení z trouby stalo pul centimetrové? Co jsem udělala špatně?

      07.11.2014 15:10:55

      • Dáša
        Dáša

        Re: Komentář k receptu Pařížské kostky

        Pařížské řezy jsou opravdu moc chutné. Vyzkoušela a pak donesla na ochutnání i kolegyním. Navíc si hned kolegyně vzaly recept,že vyzkouší. Nenáročný a rychle hotový,to je moje :)

        19.03.2016 15:40:18

    • Honza kuchar
      Honza kuchar

      Prosim vas je to opravdu takovy problem psat ty recepty, jak pro lidi, co nemaji zkusenost s varenim/pecenim? Informace vsechno smichame dohromady a upeceme je mozna dostatecna pro nekoho, kdo pece kazdy den, ale pro nekoho, kdo pece svatecne by se hodila informace na jakou peceme teplotu a jakou dobu, popripade jestli horky vzduch, nebo spodni peceni atd...
      Jinak dezert vyborny.

      11.01.2013 15:40:23

    • Acascha
      Acascha

      upečeno snědeno

      Vynikající rychlý nenáročný...opravdu vynikající :-D

      28.10.2012 19:13:57

    • Miska2609
      Miska2609

      z Paříže na Kubu ;-)

      Pod šlehačku jsem nasázela cca 6 nakrájených banánů a šlehačku posypala nastrouhanou čokoládou. Výborná obměna ;-)

      25.09.2012 11:06:57

    • ingos
      ingos

      Minulý týden jsem měla svátek tak jsem chtěla rodinku překvapit něčím novým.Povedlo se, jen se za kostkama zaprášilo,byla to mňamka.

      31.01.2012 20:02:27


    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pařížské kostky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.