reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pařížské dortíčky

Velmi lahodné a jemné pařížské dortíky vhodné pro slavnostní příležitosti.


  • 4,8

    71×

    4,7 71
  • 2 hod

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme krém. Za stálého míchání přivedeme k varu smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs sundáme s plotny. Přidáme nalámanou čokoládu a pokrájenou půlku másla. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Pak pomocí šlehače hmotu vyšleháme a až bude dostatečně hustá, přidáme zbytek másla a vytvoříme krém.

Troubu nahřej na 250°C, plech vyložíme pečícím papírem. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme zbytek surovin a jemně zamícháme. Těsto nalijeme na pekáč a zarovnáme. Měla by to být malá tenká vrstva.

Pařížské dortíčky pečeme asi 8 minut. Povrch by měl být jemně hnědý. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí pomocí např. hrníčku vykrajujeme kolečka do těsta.

Zdobení:
Vždy jedno kolečko z upečeného těsta namažeme marmeládou a přiklopíme kolečkem namazaným krémem. Dejte ho tam hodně, je to pak mňamka. Hezky to pak celé namažeme krémem a ozdobíme dle libosti. Já sypu pařížské dortíčky nastrouhanou čokoládou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pařížské dortíčky

    Celkový počet komentářů: 9
    • Světla
      Světla

      Už dlouho bojují s krémy na dorty.Dnes jsem vyzkoušela váš čokoládový a je naprosto bezkonkurenční, výborný... Prostě geniální. Děkuji

      09.02.2016 14:52:30

    • Bobína
      Bobína

      Krém sem použila do košíčků. Vynikající recept, tuhý a moc dobrý jemný krém, děkuji za tento recept.

      19.04.2013 21:05:13

    • Jikorka
      Jikorka

      Dnes jsem pekla. Pařížský krém nemá chybu, pár jsem jich vyzkoušela a tenhle jasně vede, píšu si :)) Obyčejně nechávám vychladnout do druhého dne a pak teprve šlehám. Jak se krém povede, to určitě závisí na kvalitě másla a hlavně šlehačky. Čím víc procent tuku, tím líp.
      Co se týká těsta, já bych určitě udělala sníh z bílků, jinak těsto zůstává tuhé a málo nadýchané, prdopeč už to moc nespraví. Ale jinak fajn, díky za recept :))

      27.10.2012 21:32:47


    • lucizema
      lucizema

      Tak bohužel, mně malá tenká vrstva těsta zůstala tenká a nejenže těsto ani trochu nevyběhlo, ale je gumové a krém pořádně neztuhnul, ať jsem šlehala sebevíc. Opravdu se nepovedly. Škoda. Do ingrediencí jsem investovala dost peněz a patrně vše půjde do koše . . . Nevím, kde se mohla stát chyba . . .

      31.08.2012 21:00:22

      • Ráďule
        Ráďule

        Těsto nevím proč se nepovedlo. Vyšlehala jste pořádně vejce? V podstatě je to těsto na roládu. Včera jsem ji dělala a povedla se. Pokud máte horkovzdušnou troubu, zkuste snížit stupeň při pečení. A krém? Podařil se pokaždé. Takže také nechápu. A dělám to vždy stejným postupem, jak popisuji...

        01.09.2012 09:44:48

    • Katka
      Katka

      Jak jste dělala ten velký dort aby měl dvě barvy? to se těsto rozdělí na dva díly a do jednoho se přidá kakao? A peče se to tedy na dvakrát tmavá a švětlá část zvlášt?

      11.07.2012 15:18:05

    • Eva
      Eva

      je popsán správně postup přípravy krému?

      Máslo a čokoládu přidat do horké směsi? Máslo se přece rozpustí. To se pak dá po vychladnutí opravdu vyšlehat? Nemohlo dojít při popisování postupu k chybičce? Prosím o odpověď, děkuji.

      03.02.2012 10:32:07

      • Ráďule
        Ráďule

        Chybička zde není, zkuste to. Musí se to nechat vychladnout a pak vyšlehat, krásně to zhoustne. Když přidané máslo na konci bylo moc tuhé, udělaly se mi tam žbrbky. Trošku jsem to zahřála a vznikl krásně jemný krém. Recept jsem neopisovala, tedy z poloviny ano, trošku jsem ho upravila, protože mi původní verze moc nechutnala.

        04.02.2012 00:16:04


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Pařížské dortíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.