reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Postup přípravy

Připravíme si kvásek. V misce smícháme lžíci mouky, cukr, droždí a 1 dl vlažné vody. Kvásek necháme vykynout.

Zbytek mouky osolíme, přidáme kvásek, zbytek vody a vypracujeme těsto. Těsto se po zapracování nesmí chytat mísy. Posypeme jej moukou a necháme v misce na teplém místě kynout asi 3 hodiny.

Na pomoučeném vále těsto rozdělíme asi na 6 dílů a z každého vyválíme delší váleček.

Plech vymažeme a vysypeme moukou. Bagetky přesuneme na plech, několikrát šikmo nakrojíme, potřeme vlažnou vodou a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 35 minut.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pařížské bagetky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.