reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pardubické perníčky

A toto je naše česká klasika. Perníčky můžete slepovat k sobě marmeládou nebo je zdobit bílkovou polevou.


  • 3,0

    1 059×

    3 1059
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Tuk, moučkový a vanilkový cukr, med, vejce a jedlou sodu dáme do kastrůlku, vložíme do horké vodní lázně a rozehřejeme, až se všechny suroviny dokonale spojí. Necháme trošku vychladnout. Přidáme prosátou mouku, perníkové koření a zpracujeme vláčné, spíše tužší těsto. To potom vyválíme na tenký plát a formičkami vykrajujeme různé tvary perníčků. Na tukem vymazaném plechu je vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 10-15 minut. Ihned po vyjmutí z trouby perníčky potřeme žloutkem, ale z plechu je sundáme až mírně vychladlé. Perníčky uložíme do krabice a necháme asi 14 dní rozležet v chladnu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pardubické perníčky

    Celkový počet komentářů: 3
    • Kamenská Soňa
      Kamenská Soňa

      Poprosím Vás cesto na tieto perníčky nemusím dať do druhého dňa odpočinúť.
      Ihneď po vypracovaní sa dá s nim robiť? A ešte zdobiť sa smie hneď po vychladnutí alebo len po tých 14 dní.
      Ďakujem za skorú odpoveď ak by som ju dostala zajtrá by som chcela recept skúsiť aby som to stihla do vianoc.

      09.12.2011 17:15:08

    • Marie
      Marie

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      09.05.2011 20:36:00



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pardubické perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.