Pečené papriky plněné kuřecí masovou směsí se sýrem. Pokrm podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
100 g | šunka |
6 plátků | čedar |
500 g | kuřecí prsa |
80 g | tvrdý sýr |
6 ks | paprika |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Kuřecí prsa omyjeme a spolu se šunkou umeleme. Směs promícháme se strouhaným sýrem a podle chuti osolíme a opepříme. Papriky očistíme, zbavíme semínek a naplníme masovou směsí. Zapékací mísu vytřeme olejem a vyložíme naplněnými paprikami. Vše podlijeme malým množstvím vody a pečeme asi při 160 °C přibližně 30 minut. Nakonec papriky poklademe plátky čedaru a vše ještě krátce zapečeme. Pečené paprikové lusky plněné kuřecím masem rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena