reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paprikový krém s brynzou

Pokud máte rádi krémové polévky, zkuste tento recept. Je můj vlastní a troufám si říct, se mi moc povedl. Brynza polévce dodává šmrnc.


  • 5,0

    5 1
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek s cibulí (ideálně jarní či šalotka) oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Můžeme použít i čistě červenou kapii, polévka získá sytější barvu.

V hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibuli a osmahneme téměř dozlatova. Přidáme brambory, papriku a dále restujeme za občasného promíchání, poté přidáme i česnek a necháme ho rozvonět. Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bobkový list, římský kmín, sušený či čerstvý libeček a přivedeme k varu. Paprikovou polévku vaříme asi 20 minut. Poté odstavíme, vyjmeme bobkový list a dohladka rozmixujeme. Paprikový krém dochutíme sušeným lahůdkovým droždím, čerstvě mletým pepřem a brynzou. Znovu krátce promixujeme.

Paprikový krém s brynzou podáváme horký. Doplníme krutony, čerstvým pečivem, ale polévka je dobrá i samostatně. Ještě lépe chutná na druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Paprikový krém s brynzou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.