reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paprikový krém ala ajvar

Recept na pikantní paprikový krém, který slouží k dochucování jiných pokrmů, jinak podáváme jako studenou omáčku třeba ke grilovanému masu.


  • 3,0

    3 4
  • 30 min

Postup přípravy

Papriky omyjeme a osušíme, vložíme je na 15 minut do trouby a pečeme, až nám na povrchu vyskočí hnědé puchýřky. Poté papriky vyndáme z trouby, přikryjeme utěrkou a necháme spařit, oloupeme je a nasekáme nadrobno.

Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, část osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme papriku, nasekaný česnek a cca 10 minut dusíme. Směs necháme vychladnout, potom přidáme zbytek oleje, ocet podle chuti a uložíme do menších skleniček. Zašroubujeme víčkem a uložíme do lednice.

Paprikový krém uchováváme v chladu, bez sterilace je určen k přímé spotřebě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Paprikový krém ala ajvar

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.